Meius Ferrés i Pere Gómez, dos olotins a la nova executiva d’ERC

Nova executiva d'ERC

Nova executiva d'ERCERC ha escollit la seva nova executiva durant el Congrés que s’ha celebrat aquest dissabte a Girona. Els més de 1.600 militants que han estat presents han avalat la proposta del nou president i han escollit els 18 integrants de la nova direcció del partit (a més del president i la secretària general). La nova secretària nacional de política cultural i educació, Maria Mercè Roca ha estat la més votada, amb 1.484 vots favorables (94%). Qui menys suport ha assolit ha estat el nou vicesecretari general de comunicació i estratègia, Oriol Amorós, que amb 1.004 vots favorables, i 437 en contra, ha assolit el 64% del suport de la militància. Entre els membres de l’executiva nacional hi ha la garrotxina Meius Ferrés i Pere Gómez, que forma part del consell nacional.

A més, també s’ha escollit a Lluís Salvador com a secretari general adjunt, Eduard López com a vicesecretari general de coordinació interna i territori, Ester Capella com a vicesecretària general d’acció política i dona, Jordi Solé com a vicesecretari general de política internacional i relacions institucionals, Guillem Clapés com a secretari nacional d’imatge i comunicació, Josep Carrapiço com a secretari nacional d’organització i Albert Castellanos com a secretari nacional de política econòmica i treball.

La resta de noms que completen la nova direcció republicana són Pere Culell com a secretari nacional de política social i ciutadania, Jordi Fàbrega com a secretari nacional d’entorn, Meius Ferrés com a secretària nacional de partit en xarxa, Cesc Iglèsies com a secretari nacional d’estratègia i anàlisi electoral, Ricard Martínez com a secretari nacional de política territorial, Elisabet Nebreda com a secretària nacional de política internacional, Lluís Pérez com a secretari nacional d’innovació política, Jordi Roig com a secretari nacional de finances i administració i Marc Sanglas com a secretari nacional de política municipal.

31 Conseller Nacionals

A més de l’executiva, ERC escollia aquest dissabte als nous consellers nacionals. El més votat ha estat el número 2 de la llista a les properes eleccions generals, Joan Tardà, que ha assolit 998 vots, seguit de Laura Vilagrà amb 861, de Mireia Mata amb 629, de Xavier Castellana amb 611 i d’Elisenda Paluzie amb 597. Finalment han estat escollits 31 consellers nacionals, ja que Rafael Fabregat i Emili March han aconseguit tots dos 364 suports.

La resta de consellers són: Carme Bertral, Macià Serra, Ester Alberich, Miquel Pueyo, Jordi Bosch, Sergi Sabrià, Ivan Aranda, Anna Agustí, Jordi Batchelli, Lluís Batalla, Mario Carbonell, Cathy Sweeney, Teresa Vallverdú, Jordi Cartanyà. Jordi Millan, Mònica Alabart, Josep Maria Diéguez, Joan-Miquel Chacón, Eduard Coloma, Nofre Munar, Ximo Graña i Pere Gómez.