Gerard Quintana: “Costa molt marxar d’aquí, ves a saber quan tornem a pujar a l’escenari”

Sopa de Cabra

Sopa de CabraACN.- El grup gironí Sopa de Cabra ha tancat aquesta nit a casa una improvisada i multitudinària gira de retorn. El d’aquesta nit ha estat el setè concert que han fet -tres a Barcelona, Tarragona, Palma i dos a Girona- malgrat que el grup va anunciar que tornava per un sol concert. En el darrer bis, el cantant de la banda, Gerard Quintana, ha assegurat que els costa molt marxar de l’escenari i ha deixat la porta oberta a un altre hipotètic retorn: “Ves a saber quan tornem a pujar a l’escenari”, ha afirmat. Una dècada després de baixar dels escenaris, Sopa de Cabra ha fet recordar a joves i grans cançons que han esdevingut himnes del rock català.

Gerard Quintana i la seva banda han tancat el retorn als escenaris amb un concert que ha superat tots els pronòstics i ha durat més de tres hores. Amb fins a tres bisos, els de Girona actuaven a casa i en el darrer concert de la gira. Per això, semblava que els costava baixar de l’escenari. Així ho ha expressat Quintana que ha assegurat que els costava marxar de l’escenari i ha deixat la porta oberta a fer altres actuacions.

Malgrat que el retorn de Sopa s’havia perfilat en un únic concert els seguidors però no els han permès deixar-ho en una única actuació -les entrades es van esgotar en poques hores- i els han empès a fer fins a set concerts. Una dècada després de baixar dels escenaris, Sopa de Cabra ha fet recordar a joves i grans cançons que han esdevingut himnes del rock català. Gerard Quintana i la banda han actuat -amb escenografia de Lluís Danés a base de pneumàtics i ampolles buides- durant més de tres hores repassant els grans èxits. 

Aquesta nit el públic que ha omplert el pavelló de Fontajau ha assistit a un retorn al passat protagonitzat pel mític grup gironí, que va néixer l’any 1986 i que va viure la seva eclosió a la dècada dels noranta. 

El concert ha arrencat, com és tradició, amb l’habitual crit de guerra del grup de rock català: “Bona nit, malparits!”, un crit que Quintana solia regalar el públic a l’inici dels seus concerts. ‘El boig de la ciutat’ ha obert, acte seguit, una nit per al record. A més de ser l’últim concert de la gira, se suma el fet que sigui a Girona, la ciutat on el grup va néixer ara fa 25 anys. 

Durant dues nits seguides, milers de seguidors han omplert el pavelló de Fontajau per poder assistir a un concert molt especial i ple de records. ‘Si et va bé’, ‘Sota una estrella’, ‘El carrer dels torrats’, ‘No tinguis pressa’, ‘Els teus somnis’, ‘Si et quedes amb mi’, ‘Mai trobaràs’, ‘Camins’, ‘L’Empordà’, ‘Podré tornar enrere’ o ‘El far del sud’ són algunes de les cançons a les que s’ha unit ‘Seguirem somiant’ dedicada a Joan ‘Ninyín’ Cardona que va morir a causa d’un càncer. Quintana ha volgut dedicar la cançó al seu germà Pau i la seva germana Carmelina que feia anys. 

El concert ha estat ple de referències a la ciutat i als bars i llocs emblemàtics per al grup com el carrer del Torrats, la terrassa del bar El Sol o el bar Los Padules, llocs on fa anys es podia veure assíduament al grup.

Quintana ha fet de mestres de cerimònies i ha presentat tota la banda (formada pels quatre originaris del grup i tres músics més que els han acompanyat a la gira) en un concert ple d’energia i rock and roll i també moltes estelades. 

Discs i llibres per a l’ocasió 

Els tres concerts al palau Sant Jordi es van enregistrar en àudio per, posteriorment, fer-ne un disc. Tot i que no és oficial, també s’especula que d’aquests concerts en podria sortir l’edició d’un DVD. 

D’altra banda, la revista Enderrock va dedicar al setembre un monogràfic a Sopa de Cabra que inclou una reedició de la primera maqueta en casset. A més, fins el 4 de novembre la Casa de Cultura de Girona acull l’exposició fotogràfica ‘No vull canviar la pell’, que fa un repàs a la trajectòria del grup des dels seus inicis a través de les imatges del fotògraf Xavier Mercadé, cap de fotografia de l’Enderrock.

 

Deixa un comentari