Embruixen Sant Joan les Fonts

Fira de la Bruixeria 2011

Fira de la Bruixeria 2011Unes 10.000 persones han passat aquest cap de setmana per Sant Joan les Fonts, per assistir a la sisena edició de la Fira de la Bruixeria. Una fira que s’ha consolidat, i que enguany ha acollit com a cultura convidada als indis de les planes americanes.

Bruixes de tota mena, pocions i ungüents han trobat a Sant Joan les Fonts el seu punt de trobada. Tot, sota l’aixopluc de la Fira de la Bruixeria, una fira diferent que ha despertat l’interès de 10.000 visitants, tal com calcula l’Ajuntament de Sant Joan. Amb aquesta xifra, el consistori del municipi fa una valoració positiva de les jornades. Després de sis edicions, la fira comença a estar plenament consolidada. Els organitzadors, però, no volen que aquesta perdi l’esperit dels seus inicis.

Aquestes ganes de passar-ho bé s’observen en l’augment de la col·laboració de santjoanencs a la fira, que ha anat en augment a cada edició. Una de les novetats de la Fira de la bruixeria d’aquest any ha estat la invitació de la cultura índia americana, per tal que els visitants poguessin aprofundir en els seus rituals. Un dels especialistes, Kendall Oldelk, afirma que no ha vist mai una fira com la de Sant Joan Les Fonts. Enfocada en la mare terra, la Fira de la Bruixeria va començar com una prova i ha esdevingut una de les activitats més assenyalades de l’any de Sant Joan les Fonts