S’inaugura a Olot una mostra de fotografies fetes per dones

Un moment de la inauguració

Un moment de la inauguracióAhir es va inaugurar a Olot l’exposició Fotògrafes pioneres a Catalunya, una mostra d’imatges de les primeres dones que es van dedicar professionalment en aquest camp. Repassa l’obra de dotze fotògrafes, situades entre finals del segle XIX i mitjans segle XX, tres d’elles molt vinculades amb Olot. Aquestes fotografies es podran trobar per diferents comerços de la ciutat.

Son molts els camps de treball que van necessitar l’empenta decidida d’una dona per trencar tabús sobre qui les podia fer. És el cas de la fotografia: l’Associació ALBA, conjuntament amb l’Ajuntament d’Olot i l’Institut Català de la Dona, ha muntat una exposició sobre les Fotògrafes pioneres a Catalunya. De les autores de les fotografies que s’exposen a la mostra, tres eren olotines. D’aquí ha sorgit l’interès per portar aquesta exposició a la capital garrotxina. Les fotografies s’han instal·lat a diferents aparadors de comerços olotins, perquè tinguin més impacte en la societat olotina. L’exposició repassa l’obra de dotze autores, que van conformar la seva obra artística entre finals del segle XIX i mitjans segle XX.

 

x