Retallada al Consorci de l’Alta Garrotxa que obliga a replantejar el seu futur

Talaixà

TalaixàLa Generalitat es replanteja les relacions que tindrà a partir d’ara amb el Consorci de l’Alta Garrotxa i tots els Consorcis de gestió dels espais naturals a Catalunya. Després de la retallada d’un 30% en l’aportació prevista per al 2011, ara el Govern només garanteix a l’ens l’aportació econòmica fins a finals d’any. A mitjans de novembre han de decidir quin ha de ser el futur d’aquests ens de gestió. El recentment escollit nou president de l’ens, Sant Reixach, alcalde de la Vall de Bianya, ha demanat a la Generalitat sinceritat per afrontar el futur del Consorci de l’Alta garrotxa.

Quan no fa ni dues setmanes que Santi Reixach ha estat escollit nou president del Consorci de l’Alta Garrotxa, l’alcalde de la Vall de Bianya s’ha trobat el primer escull: El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca encara no li ha transmès al Consorci l’aportació anual que la Generalitat fa a l’ens com a membre de ple dret, una aportació que el govern ja va anunciar que seria un 30% inferior a la del 2010. Aquest retard en el pagament ha fet necessària una trobada entre el president del Consorci, la Secretaria General del Departament i el Director General de Medi Natural. En aquesta trobada, el Departament s’ha compromès a resoldre el pagament abans de finals d’aquest mes. Tot i això, els seus responsables han manifestat que s’estan replantejant les relacions que han de tenir en els propers anys amb els consorcis de Gestió dels espais naturals. El nou president del Consorci de l’Alta Garrotxa, Santi Reixach, els ha demanat sinceritat per afrontar el que molt probablement significarà un replanteig de la gestió de l’espai natural.

Els responsables del Consorci de l’Alta Garrotxa i els del Departament d’Agricultura, Ramaderia i pesca, tenen previst tornar a reunir-se. En aquesta trobada, el Govern els exposarà la seva decisió sobre el futur dels Consorcis de gestió d’espais naturals estesos pel territori.