La FES promou un seminari sobre agrobiodiversitat

El proper quatre de novembre comença a Olot el Tercer Seminari sobre Agrobiodiversitat. Està organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona, i pretén analitzar el paper dels recursos fitogenètics, o la informació genètica dels vegetals, com a font de riquesa a curt termini. Durant la presentació, l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas, ha afirmat que les relacions amb la Universitat de Girona van per bon camí i està convençut de tenir estudis universitaris gironins pel curs 2012-2013.

 

El Tercer Seminari sobre Agrobiodiversitat es celebrarà aquest any a Olot, entre el 4 i el 6 de novembre. Aquest seminari pretén analitzar el paper dels recursos fitogenètics, les característiques dels gens que ens permetran saber després com augmentar el valor nutritiu del producte o com generar nous gustos gastronòmics. Pel seu director, Francesc Casañas, és important perquè aconsegueix reunir tot un grup d’especialistes que parlen sobre el tema, a més en una comarca, la Garrotxa, susceptible d’aplicar les innovacions d’aquest camp.

El Seminari sobre Agrobiodiversitat és organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menéndez Pelayo de Barcelona. Per aquest Consorci, és important portar aquest curs a la Garrotxa per acostar els participants a la temàtica del seminari.

Aquest seminari serveix per convalidar crèdits de lliure elecció universitària. Preguntat sobre aquest tema, l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas ha afirmat que les relacions amb la Universitat de Girona han millorat, i que després de diversos contactes, es mostra convençut que hi haurà estudis universitaris de la UDG pel curs 2012-2013.

El 3r seminari sobre Agrobiodiversitat compta precisament amb la col·laboració de la Universitat de Girona, la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, i la Fundació Agbar. El lloc de les sessions del curs serà el Casal marià d’Olot.