Jordi Xuclà recorda als gironins que Enric Millo “havia defensat el pacte fiscal”

Jordi Xuclà, amb Pere Macias i Montse Surroca

Jordi Xuclà, amb Pere Macias i Montse Surroca“És bo que els gironins sàpiguen que hi havia hagut un Enric Millo millor que defensava el pacte fiscal”, ha dit aquest diumenge el cap de llista de CiU a les comarques gironines, Jordi Xuclà, des de la carpa del partit a les fires de Girona. Xuclà ha assegurat que Millo, en la seva condició de diputat al Parlament, va dir en el debat de resolucions de política general el 3 d’octubre del 2002: “També coincidim sobre la necessitat d’introduir en el futur, en les nostres properes negociacions, les millores necessàries en el finançament del nostre país, per aproximar-se als efectes i resultats del concert econòmic”.

Xuclà assegura que Millo “encara no fa ni deu anys defensava no només la reforma del pacte fiscal, sinó que defensava el model basc de concert econòmic. És evident que les persones a la vida tenim dret a canviar i tenim dret a evolucionar en les nostres idees però en aquest cas no estem davant una evolució sinó que estem davant d’una regressió”. Per això, Xuclà demana al popular que “s’aclareixi” i concreti “si encara té les conviccions de defensar el pacte fiscal com ho feia”. El candidat convergent ha assegurat que no s’imagina Millo “trencant la disciplina de vot i votant a favor del pacte fiscal per honorar les seves velles aspiracions”. 

El cap de llista de CiU per Girona ha defensat el pacte fiscal com una prioritat per a la propera legislatura, ja que, segons assegura, ajudarà a combatre la crisi econòmica. “La necessitat que Catalunya redueixi el dèficit fiscal amb l’estat espanyol, la necessitat que a Catalunya cada segon deixin d’anar-se’n 500 euros a l’economia espanyola amb una solidaritat forçada que no és una solidaritat volguda”, ha afegit. 

El cap de llista de CiU al Congrés ha recordat que al cap de l’any a Catalunya el 8,2% del producte interior brut se’n va en forma de “solidaritat forçada”; “més de 16.000 milions d’euros que cada any generem els catalans amb el nostre esforç”.