Duran i Lleida atribueix la carta del candidat del PSC per Barcelona al “nerviosisme” per les eleccions generals

Josep Antoni Duran i Lleida, durant l'entrevista al 'Pros i contres' d'Olot Televisió

Josep Antoni Duran i Lleida, durant l'entrevista al 'Pros i contres' d'Olot TelevisióEl candidat de CiU al Congrés per Barcelona, Josep Antoni Duran i Lleida, s’ha referit, per primera vegada, a la carta oberta que el socialista Daniel Fernández ha publicat en resposta a la que va escriure el candidat nacionalista. En una entrevista al programa ‘Pros i contres’ d’Olot Televisió, Duran i Lleida ha dit que “la carta evidencia el nerviosisme dels socialistes davant la derrota a les eleccions generals”. Fernández també l’acusa de voler “desmantellar la sanitat pública”. En aquest sentit el candidat de CiU s’ha defensat dient que “durant set anys el PSC va gastar el que no tenien i ara cal rebaixar el dèficit perquè ens ho demanat l’Estat, que és socialista”.

Preguntat per les polèmiques paraules sobre els camperols andalusos, els immigrants i els homosexuals, Josep Antoni Duran i Lleida ha tornat a mostrar el seu desacord amb el PER i ha defensat “l’economia productiva de Catalunya” i ha criticat “el subsidi d’alguns pagesos andalusos” acusant als polítics “que promouen aquest tipus de polítiques”.

Referent a la qüestió de la immigració, Duran i Lleida ha deixat clar que no està en contra de les persones que han arribat d’altres països però ha reconegut que defensa “una millor administració, amb rigor, de l’entrada de nous immigrants als que cal demanar que compleixin amb la cultura catalana”. El candidat de CiU ha posat l’exemple de Salt on, ha dit, “els pares dels alumnes estan molt preocupats perquè hi ha guetos a les escoles”. Per tot plegat ha demanat que es parli d’immigració “sense tabús, sent conscients de la realitat i fent-hi front” i que “no per parlar-ne obertament s’ha de considerar racista ni xenòfob”.

Finalment també se li ha preguntat pel futur pacte fiscal i la possibilitat que CiU pugui formar govern amb el partit guanyador de les eleccions generals. En aquest sentit ha respost dient que “tenim un compromís que passa pel pacte fiscal, pel traspàs de l’aeroport de Girona, pel desdoblament de la Nacional II i per l’eix del Mediterrani així que, no descartem un govern de concentració. Estem disposats a parlar-ne però només si ens accepten els nostres compromisos”.