Salven una part de la fageda de les Olletes

La fageda de les Olletes, situada a Sant Privat d'en Bas

??La fageda de les Olletes, situada a Sant Privat d'en BasLa Diputació de Girona i la Fundació CatalunyaCaixa han arribat a un acord amb el propietari de la fageda de les Olletes de Sant Privat, per evitar la tala de nou hectàrees d’aquest bosc. La fageda de les Olletes està considerada com la més antiga de la província de Girona. El conveni duraria uns vint-i-cinc anys.

El propietari de diverses hectàrees de la fageda de les Olletes de Sant Privat havia aconseguit un permís per talar-ne els arbres. Una acció que va fer moure el col·lectiu Institució Catalana d’Història Natural per evitar-ho, que volia preservar-ne unes 12 hectàrees. La Diputació de Girona i l’Obra social Catalunya Caixa hi han intervingut, i compensaran econòmicament el propietari a parts iguals amb 20.000 euros totals, per no talar unes 9 hectàrees afectades. A més, la voluntat és d’anar ampliant aquesta àrea protegida a curt termini per arribar a unes 15 hectàrees. Així, es podria unir aquest bosc a la reserva que existeix a prop de la zona. El que pagaran els dos ens és el benefici que hauria aconseguit el propietari de vendre la fusta tallada. La fageda de les Olletes és considerada la més important de la província de Girona, per ser-ne la més antiga. Alguns faigs arriben als dos-cents anys, i el bosc conté una biodiversitat a nivell ecològic important. L’acord d’aquest conveni és per 25 anys.

Deixa un comentari