100 anys de l’arribada del tren a Olot

Aquest dilluns s’han complert 100 anys de l’arribada del tren d’Olot. L’aniversari va coincidir amb un dels actes més destacats del programa de commemoració organitzat pels Amics del tren i l’Ajuntament d’Olot. El saló de plens de Can Joanetes va acollir la xerrada titulada El tren d’Olot, un petit tren europeu, a càrrec de l’historiador i escriptor Carles Salmeron, autor del llibre El tren d’Olot. La conferència també va comptar amb la presència del director general de transports i mobilitat, Ricard Font, que va dir que la tornada del tren a la Garrotxa dependrà en bona mesura de la iniciativa privada i va assegurar que, en tot cas, el més factible a mig termini és el desdoblament de la línia del tren des de Barcelona amb estació a Torelló.

El saló de plens de l’Ajuntament va omplir-se ahir a la tarda per escoltar la conferència titulada titulada El tren d’Olot, un petit tren europeu, a càrrec de l’historiador i escriptor Carles Salmeron, autor del llibre El tren d’Olot. Segons Salmeron, el tren d’Olot va deixar una remarcable empremta a les comarques gironines i la seva desaparició va respondre a un despropòsit polític. A la conferència també va assistir el director general de transports i mobilitat, Ricard Font, que va dir que la tornada del tren a la Garrotxa dependrà en bona mesura de la iniciativa privada. Font va assegurar que en aquests moments, el més factible a mig termini és el desdoblament de la línia del tren des de Barcelona amb estació a Torelló. La conferència de Carles Salmeron va coincidir amb l’aniversari dels 100 anys de l’arribada del tren a Olot.

x