200 persones participaran al Gran Recapte d’Aliments

Més de 200 persones, una cinquantena més que l’any passat, participaran de la campanya de recollida d’aliments a Olot que tindrà lloc el proper dissabte 26 de novembre. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa organitza per segon any consecutiu el Gran Recapte d’Aliments amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa i Creu Roja i que compta amb la col·laboració del Grup de Diàleg Intereligiós a més de la participació de tots els municipis de la Garrotxa. A la resta de municipis de la comarca, la recollida començarà dilluns de la setmana que ve 21 de novembre i durarà fins al 4 de desembre. El vicepresident primer del Consell Comarcal de la Garrotxa i regidor de Benestar Social i Convivència d’Olot, Josep Berga, creu que aquest any poden doblar els prop de 12 mil quilos recollits l’any passat.

Els voluntaris s’han reunit aquest divendres en una sessió informativa que ha tingut lloc a l’escola Cor de Maria i en la que se’ls ha explicat quina serà la seva tasca durant el Gran Recapte d’Aliments. Cadascun d’ells, degudament identificat amb una camiseta taronja, se situarà a l’entrada d’un dels deu centres comercials d’Olot en torn de matí o tarda per lliurar als clients material informatiu i una bossa perquè, tothom que vulgui, pugui retornar-los amb els aliments i/o altres productes bàsics que vulguin destinar a les persones que es troben en una situació de precarietat econòmica i social.

Tot i que bona part dels voluntaris ja havien pres part de la campanya de l’any passat, altres s’hi han sumat per primera vegada a través d’entitats com Càritas Garrotxa, Creu Roja, l’Agrupament Escolta, l’Associació de Veïns de Sant Francesc, Mans per a l’Acció Solidària o el Grup de diàleg intereligiós.

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa organitza per segon any consecutiu el Gran Recapte d’Aliments amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa i Creu Roja i que compta amb la col·laboració del Grup de Diàleg Intereligiós a més de la participació de tots els municipis de la Garrotxa a través dels seus Ajuntaments i diferent entitats socials. A la resta de municipis de la comarca, la recollida començarà dilluns de la setmana que ve 21 de novembre i durarà fins al 4 de desembre a un total de 51 punts de recollida, segons ha decidit cada Ajuntament o l’entitat que participa d’aquest projecte.

INSERT BERGA

La pasta i l’arròs van ser els aliments més recollits durant la campanya del 2010 que va arribar a superar els 11.700 quilos. Aquest any, amb l’objectiu de diversificar l’oferta de menjar recollit es demanen brics de llet, ampolles d’oli, paquets de llegums, galetes, sal o sucre… entre molts altres aliments que es destinaran als usuaris del Centre de Distribució, que es va posar en marxa aviat farà un any.