Els metges de l’hospital St. Jaume d’Olot no secunden la vaga

El Sindicat Metges de Catalunya ha convocat, per avui dimarts i demà, una vaga de metges en senyal de protesta per les retallades que s’estan aplicant a la sanitat pública. Els serveis mínims asseguren les urgències, la quimioteràpia, la radioteràpia i l’obstetrícia. Uns mínims, però, que no cal aplicar a l’Hospital Sant Jaume d’Olot perquè no es té constància que cap professional del centre sanitari segueixi la vaga. D’altra banda, el mateix hospital ha decidit suprimir els traductors subsaharians, magribins, xinesos i indis de què disposava, per reduir despesa. Aquest servei va entrar en funcionament fa quatre anys, amb bons resultats, per traduir els col·lectius més nombrosos que no entenen el català. Segons el gerent de l’Hospital, Carles Puig, s’ha suprimit aquest servei per preservar-ne de més imprescindibles.