El Govern tanca un acord amb Ryanair per als pròxims cinc anys als aeroports de Girona i Reus

ACN/OTV.- El Govern i la companyia Ryanair han arribat a un acord per recuperar rutes, tràfic i llocs de treball a l’aeroport de Reus i sumar nous trajectes des de l’aeroport de Girona a partir de l’abril 2012 i per als pròxims cinc anys, una informació que ja avançava Olot Televisió aquesta setmana. L’aerolínia ha confirmat l’acord a través d’un comunicat després de “mesos de difícils negociacions” i calcula que permetrà incrementar el tràfic a Girona passant dels dos milions de passatgers anuals fins als tres milions de passatgers transcorreguts en els dotze primers mesos de l’acord. A Reus, Ryanair preveu incrementar el tràfic a 500.000 passatgers cada any i donar feina a unes 500 persones.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, confirmarà aquest dimecres al migdia en roda de premsa l’acord per cinc anys entre l’aerolínia i la Generalitat després de mesos de negociacions.

Ryanair, però, ha condicionat l’acord a què Aena “clarifiqui els costos aeroportuaris que aplicarà a partir del 2012 a Girona i Reus” i diu que si l’ens incrementa les seves “ja elevades taxes” en aquests dos aeroports es trencarà l’acord entre les dues parts. En aquest cas, l’aerolínia ja ha deixat clar que optarà per instal·lacions on els costos operatius siguin més baixos.

“Si Aena confirma que no es produiran increments de despeses a Girona i Reus el 2012, aleshores Ryanair ratificarà el projecte d’acord i els plans de creixement a Girona i Reus seran una realitat”, conclou el comunicat de l’aerolínia.

Amb el nou acord per als pròxims cinc anys, Ryanair calcula que el tràfic de passatgers a Girona i s’incrementarà de dos a tres milions de passatgers durant els primers dotze mesos, mentre que a Reus es recuperaran les rutes, el tràfic i els llocs de treball, uns 500, a partir de l’abril del 2012 i el tràficn augmentarà a 500.000 viatgers.