L’hospital d’Olot retalla el 10% del pressupost mantenint la qualitat i el 98% de la plantilla

Primer la Generalitat va demanar un 8,15% d’estalvi a l’Hospital Sant Jaume d’Olot. El Patronat va respondre que no baixaria del 5%. Finalment, l’estalvi que ha demanat l’Institut Català de la Salut a l’hospital olotí és d’un 9,8%, una reducció que l’hospital olotí està acomplint amb directrius des de la direcció però també a partir del compromís dels propis professionals del centre, que des de les seves responsabilitats als diferents departaments de l’hospital estan proposant mesures d’estalvi. El gerent del centre, Carles Puig, assegura que estan acomplint l’estalvi exigit conservant la qualitat hospitalària i el 98% de la seva plantilla. Una de les mesures aplicades ha estat suprimir el servei de traductors per als pacients immigrants. N’hi ha d’altres que ara els expliquem.

L’Institut Català de la Salut ha demanat que l’Hospital Sant Jaume d’Olot redueixi el seu pressupost en un 9,8%, una reducció similar a la que s’ha demanat a tots els centres hospitalaris de Catalunya. El gerent de l’Hospital explica que l’estalvi s’està aconseguint amb directrius de la direcció però també amb les propostes dels propis professionals, que s’han implicat en l’estalvi. Una de les mesures ha estat la supressió del servei de traductors per als pacients immigrants. Una altra mesura és el tancament d’una de les plantes en èpoques de menys afluència, com l’estiu o la setmana santa.

Quant a les llistes d’espera, s’ha allargat fins a sis mesos o un any per a afectats de catarates o d’altres operacions menors, mesura que possibilita el tancament de quiròfans algunes tardes. Amb aquestes mesures, el gerent de l’hospital explica que s’aconsegueix conservar la qualitat hospitalària a l’hora que també el 98% de la plantilla. L’Hospital Sant Jaume d’Olot es veu capaç d’aconseguir aquests objectius amb l’estalvi del seu pressupost sempre i quan la reducció exigida no sigui superior l’any vinent.

Deixa un comentari