Creix un 27% el número d’empreses creades respecte el mateix període de l’any passat

La creació d’empreses ha augmentat un 27% aquest setembre respecte a l’any anterior a les comarques de Girona, tot i que s’hi ha destinat menys diners. També ha caigut el diners que han desembutxacat aquelles societats que han ampliat capital. Amb tot, ha caigut lleugerament el valor dels productes pendents de pagament.

Les ganes de crear noves empreses no s’han aturat malgrat el context a la demarcació de Girona aquest setembre, i ho han fet en el format que més s’en ensurt a les nostres comarques, el de la petita i mitjana empresa, així és que se n’ha creat 99, el que suposa un 27% més que al mateix mes del 2010, totes elles societats limitades. Amb tot, cal destacar que si que es nota un estretament de les butxaques dels nous emprenedors, i és que el poc més d’un milió d’euros que han desembutxacat els nous empresaris, no només suposen un capital total inferior a l’any passat, sinó també menys en la mitjana per empresa. Pel que fa a aquelles societats que amplien capital, ho ha fet una més, també ha baixat considerablement l’aportació, que amb una mitjana de 260mil euros per empresa, suposa un 55% menys que la mitjana del setembre del 2010. Per la seva banda, cal destacar que s’han dissolt menys empreses. Tot plegat, quan el registre d’impagaments a la demarcació ha augmentat lleugerament, tant respecte l’agost, com en valors interanuals. Un total de tres mil vuit-cents efectes, que sumen fins a sis milions cinc-cents mil euros. Pel que suposa més productes i serveis que no s’han pagat, però d’un valor inferior. Als que encara s’hi ha de sumar els que estan pendents de cobrament.