CiU també aconsegueix el domini al Senat

Encara amb l’anàlisi del resultat de les eleccions generals de diumenge, ens volem fixar com es repartiran els escons del Senat. A la cambra alta Convergència i Unió ha aconseguit també el domini, i ha recuperat els tres representants que ja havia tingut temps enrere. Mentre que les esquerres, amb la coalició formada pel PSC i Iniciativa per Catalunya Verds, s’han quedat amb un sol representant, agreujat pel fet que Esquerra ha decidit anar sola en aquests comicis.

El domini convergent es fa palès també a la representació gironina al Senat, on la situació s’ha capgirat respecte a les darreres eleccions. Joan Bagué ha estat el candidat més votat, seguit dels seus dos companys de partit, Pere Maluquer i Maria Rieradevall. D’aquesta manera CiU recupera els tres senadors que ja havia tingut fins a les eleccions del 2004. Una situació inversa del que ha passat a les esquerres, on la coalició formada pel PSC i ICV-EUA, s’ha quedat amb un sol representant. En aquest cas però, tot i que fins ara en tenia tres, cal afegir que en les darreres eleccions també formava part del grup Esquerra Republicana, que en aquesta ocasió ha anat per lliure. Així doncs, Rafael Bruguera serà el representant de l’Entesa Catalana de Progrés. Per altra banda, cal destacar que els candidats del Partit Popular a Girona pel Senat han doblat els seus vots percentualment, respecte el 2008, mentre que a l’altra costat de la balança, Esquerra Republicana ha passat de tenir a Miquel Bofill com a candidat gironí més votat al 2008, a Maria Mercè Roca al número 10. Al conjunt de Catalunya, Convergència i Unió tindrà fins a nou representants al Senat: un per Barcelona, dos per Tarragona, i tres per Girona i Lleida; mentre que l’Entesa n’hauria obtingut set: tres a Barcelona, dos a Tarragona, i un a Girona i Lleida.