En les últimes 24 hores s’han recollit 68 litres a Olot

El riu Fluvià, al seu pas per Olot, aquest migdia

El riu Fluvià, al seu pas per Olot, aquest migdiaLa nit ha estat passada per aigua a la Garrotxa, tot i que amb no tanta virulència com en d’altres comarques com l’Alt Empordà, on es registren problemes importants en la circulació. En les últimes 24 hores a Olot s’han recollit 68 litres per metre quadrat, 18 dels quals durant aquest dimarts. Una dada que s’enfila fins els 237 litres en tot aquest mes de novembre. 

Les persones que hagin d’agafar el vehicle han de saber que nou carreteres de l’Alt Empordà continuen tallades a causa de les fortes pluges que han assolat la comarca aquest dilluns. Són la carretera C-252 al seu pas pel Far d’Empordà, la C-31 a Vilamalla, la GIP-5129 a Vilafant, la GIV-6042 a Peralada, al GIV-6043 a Vilanova de la Muga, la GIV-6101 a Pau, la GIV-6226 a Vilaür i la GI-643 a Parlavà. A banda, la carretera N-II també està tallada, al seu pas per Calella, a causa d’uns despreniments. Durant la nit les pluges han continuat, però no hi ha hagut fets destacables. Amb tot, Protecció Civil continua considerant la situació a les comarques gironines de risc.

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha suspès el transport escolar per aquest dimarts a conseqüència del temporal de pluja que afecta de manera especialment intensa les comarques gironines. La previsió de pluja es manté per aquest dimarts amb l’afegit del risc per acumulacions d’aigua a les carreteres, tal com han alertat Protecció Civil i els Bombers de la Generalitat. El Pla de l’Estany no és l’única comarca a suspendre serveis. Els serveis territorials d’Ensenyament de Girona han decidit suspendre les classes a totes les escoles i instituts de la comarca de l’Alt Empordà, una decisió que afecta 90 centres públics i concertats. De fet, aquest dilluns ja s’ha avançat la recollida d’escolars.