Matthew Edile, retrat d’un futbolista amb ànima de lleó

Matthew Edile

Matthew EdileMatthew Edile és un dels fitxatges estrella de l’Olot de la passada temporada i que està donant molt bons resultats. La seva trajectòria és per emmarcar però, també, per analitzar. Com veuran, la Unió Esportiva Olot té en les seves files un esportista admirable, amb una voluntat de superació constant.

 Edile va ser campió del món el 2007, en el triomf dels nigerians contra Espanya. El record del triomf li fuig ràpid i parla en tot moment del present. El 2009 canviava la Weekend Soccer Academy, de Lagos, per Salamanca. Un brot de malària va ser el primer contratemps d’una estada breu al club castellà, que li va minar la confiança. L’octubre de 2010, un club de Primera Catalana, l’Olot, apostava per ell. Fitxaven un futbolista a qui havien de recuperar anímicament. L’ascens a Tercera va venir acompanyat d’una lesió al peu. un cop recuperat, està sent peça clau per a Nitus Santos. El tècnic destaca en ell, més enllà del terreny futbolístic, com suporta la pressió. La filosofia d’Edile és clara. total filosofia Olot li ha donat confiança, una inecció vital per a un futbolista que sempre mira endavant. A Tercera o més amunt, Edile recordarà el lema que anima les prèvies dels partits de l’Olot