Sensibilitzen les empreses agroalimentàries perquè etiquetin els productes amb gluten

Olot acull des d’aquest matí una jornada per sensibilitzar les empreses agroalimentàries de la Garrotxa i instar-les a què els seus productes duguin un etiquetatge que ajudi les persones celíaques i diabètiques. Això és tan fàcil com, per exemple, per contribuir a una millor qualitat de vida entre els celíacs, que els productes indiquin al seu envàs si porten o no gluten. En aquest àmbit, encara queda molt camí per recórrer.

L’Associació de Celíacs de la demarcació de Barcelona calcula que a Catalunya, del 80% de productes d’alimentació que haurien de portar aquesta mena d’etiquetatge, més del 20% no el porten. En aquesta jornada d’avui, organitzada per la Generalitat, l’Agència Catalana del Consum, l’Oficina de Consum de la Garrotxa i altres ens públics d’Olot i la comarca, s’hi han inscrits més de 80 empresaris interessats a conèixer els beneficis per a la salut que comporta aquesta mena d’etiquetatge.