El preu de l’obra nova a Olot és el més baix de les comarques de Girona

olot.doc

El preu del lloguer dels habitatges ha continuat baixant des de l’abril fins a l’octubre en onze de les principals poblacions de les comarques de Girona i s’ha arribat a mitjanes de preus que s’acosten a la dels anys 2003 i 2004. Segons el Gremi de Constructors i Promotors de Girona, Josep Donés, aquesta tendència es mantindrà a la baixa o pujarà en funció de l’estoc que hi hagi en cada municipi. És una de les principals conclucions de l’estudi semetral del gremi i els Agents de la Proprietat Immobiliària (API), que s’ha presentat aquest divendres. Segons Donés, es calcula que a les comarques de Girona hi ha 12.000 habitatges nous en estoc, i a tot Catalunya la xifra és de 79.000. Pel que fa a l’obra nova, Olot és, segons l’estudi, la ciutat on el preu del metre quadrat ha disminuït més, amb un 17,4% en el darrer any. Així, la capital de la Garrotxa és la ciutat més barata en aquest sentit amb un preu que se situa als 1.468 euros el metre quadrat i, Girona, amb 2.713 euros, és la més cara. En el cas de la capital del Gironès, el preu ha caigut un 2,2% respecte l’any passat.

Deixa un comentari