Sant Joan les Fonts ja és un municipi cardioprotegit

El desfibrilador instal·lat a Sant Joan les Fonts

El desfibrilador instal·lat a Sant Joan les FontsDes d’aquesta setmana, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts disposa de dos desfibriladors fixes i un de mòbil, per salvar la vida de persones que puguin patir aturades cardiorespiratòries al municipi. Els tres aparells han estat cedits per l’Organisme de la salut Pública de la diputació de Girona Dipsalut.

Des d’aquesta setmana ja es troben instal·lats a Sant Joan les Fonts els dos aparells de desfibriladors fixes que Dipsalut ha proporcionat al municipi. Aquests aparells, en cas d’aturades cardio-respiratòries, asseguren i redueixen el temps de resposta dels serveis d’emergències. Després de diverses visites i comprovacions per valorar la ubicació mes adient, s’ha cregut oportú instal·lar-los al Club Polisportiu Santjoanenc i a la Zona Esportiva de la Canya.

Pel que fa al desfibril·lador mòbil, s’ha ubicat en un vehicle municipal, el qual està vinculat al servei d’atenció ciutadana en cas d’emergència. De la seva banda, els desfibril·ladors fixos estan protegits per columnes que es col·loquen en espais públics, sempre a l’exterior, amb l’objectiu que siguin accessibles les 24 hores. Aquestes columnes estan connectades al sistema de geolocalització del Sistema d’Emergències Mèdiques – SEM – per tal que pugui enviar ràpidament una ambulància al lloc fels fets. També emeten una alerta al servei de manteniment per reposar l’aparell utilitzat en menys d’un dia. A més, les columnes estan dotades de càmera de seguretat per tal de dissuadir d’actes vandàlics.

 

Deixa un comentari