Preparen la marxa contra la prohibició de bicicletes a la C-17

ciclistes c-17

ciclistes c-17Els aficionats al ciclisme del Ripollès, la Garrotxa i Osona no toleren la prohibició del Govern de la Generalitat de seguir circulant per l’autovia C-17 entre Vic i Ripoll després que aquesta ha estat desdoblada. El govern els ha explicat que ara hi ha trams que són perillosos per circular amb bicicleta. Els ciclistes, però, no volen renunciar a una via de connexió per on sempre han circulat i consideren que ara fins i tot és més segura. La majoria de clubs ciclistes de les tres comarques han organitzat per a aquest diumenge una marxa lenta de protesta per l’autovia. Esperen reunir unes 500 bicicletes.

 

Aquesta és la primera de les marxes lentes que els clubs de ciclisme del Ripollès, la Garrotxa i Osona van organitzar a l’autovia C-17 fa algunes setmanes per protestar contra la prohibició del Govern de circular per la carretera després del seu desdoblament. Llavors van reunir fins a 300 ciclistes, segons l’organització, per protestar contra la mesura. Segons els promotors de la iniciativa, el govern no ha donat signes de voler dialogar, i tornaran a organitzar una nova marxa lenta aquest diumenge, més multitudinària, en la qual esperen reunir fins a 500 bicicletes. Els ciclistes recorreran el tram que va des de Borgonyà fins a Ripoll.

La C-17 està considerada una via de connexió dels aficionats al ciclisme entre Osona, el Ripollès i la Garrotxa. La protesta està organitzada per la majoria de clubs ciclistes de les tres comarques, entre ells, el Club Ciclista Bas.

La Delegació de Ciclisme de Girona ha criticat que el director General de carreteres, Jordi Follia, s’hagi tancat en banda amb la prohibició sense voluntat de flexibilitzar-la. La delegació hatingut una segona reunió amb el portaveu de CiU al parlament, Francesc Homs, que s’ha mostrat més obert a dialogar.

Els clubs ciclistes critiquen que, mentre a ells se’ls prohibeix circular per la C-17, encara hi poden circular tractors. A la marxa lenta de diumenge ja hi ha confirmada la presència d’alguns ciclistes professionals com Josep Jufré.