La Mostra de Pessebres obre les portes als visitants

Mostra Pessebres 2011

Mostra Pessebres 2011Amb l’inici del Nadal a Olot ha començat també la Mostra de Pessebres de la ciutat, que podrà ser visitada fins el 8 de gener. 12 són aquest any les seus d’aquesta mostra, on es poden trobar des dels pessebres més tradicionals a les visions més contemporànies del naixement de Jesús.

Dissabte al migdia, representants de l’Ajuntament d’Olot, autors i responsables de la Mostra de Pessebres d’enguany iniciaven un recorregut per les seus que acullen aquest any les diferents visions artístiques del naixement de Jesús. La comitiva va començar a l’església de Sant Esteve, que com ha fet els darrers anys, presenta una mostra de pessebres i diorames tradicionals. Aquest any es ret homenatge a Modest Fluvià i es recorda la figura de Francesc Estartús Martí.A la seu de can Trincheria es pot visitar la mostra titulada Fent camí per la molsa. Les figures del pessebre popular. Aquesta exposició, que es va poder veure a la seu d’Artesania de Catalunya el Nadas de fa dos anys, vol ser un homenatge a les artesanes i artesans que amb la tradició del seu treball i des de l’anonimat, fan possible que cada any els pessebres prenguin vida.Al pati de l’antic Hospital Sant Jaume es pot veure, com cada any, el pessebre monumental de la ciutat, aquest any acompanyat de ruïnes d’un temple clàssic que anuncien l’inici d’una nova era. És precisament en aquestes ruïnes on l’artista olotí David López ha contextualitzat la seva interpretació del naixement i adoració dels pastors. De la seva banda, al Museu dels Sants, es pot veure el pessebre de la col·lecció de l’artista Joaquim Renart. Al llarg dels anys, Renart va formar una magnífica col·lecció de figures de pessebre. Amb l’objectiu de preservar-la i exposar-la, els seus hereus van donar-la al Museu dels Sants. Avui, una part d’aquestes figures componen aquest gran pessebre al museu olotí.Les exposicions segueixen fins en 12 seus que aquests dies són obertes al públic i que mostren les interpretacions del naixement de Jesús més tradicionals i també les més innovadores. La Mostra de Pessebres d’Olot podrà ser visitada fins el 8 de gener.

x