La declaració de l’impacte ambiental de la variant es retarda fins el gener

L'estudi d'impacte es retarda

L'estudi d'impacte es retardaL’estudi d’Impacte Ambiental de la variant d’Olot no es presentarà fins a principis de 2012, i no al desembre d’aquest any com s’havia assegurat. La demora es produeix per un retard del Departament de Territori i sostenibilitat. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, afirma que aquest retard no afecta al calendari previst per poder començar a construir la variant al 2013.

L’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas ha anunciat que l’estudi d’Impacte ambiental no s’acabarà aprovant aquest mateix mes. Aquest estudi havia de sortir a la ponència del tretze de desembre, una data que es modifica i s’endarrereix fins als propers mesos de gener i febrer. El problema, segons el mateix Corominas, ha estat el retard acumulat en els tràmits de gestió d’aquest estudi d’impacte ambiental pel Departament de Territori i sostenibilitat. El calendari de la variant, però, no es modifica. La posada en marxa de la construcció segueix essent el 2013, malgrat la possible falta de financiació i la dificultat de construir aquestes infraestructures en una comarca de la Garrotxa. D’altra banda, l’alcalde d’Olot ha instat al Govern de l’estat espanyol que es defineixi per on ha de passar la variant d’Olot pel que fa a la seva connexió amb la Vall de Bianya, per poder completar la resta de projectes oberts.