Masella obre dissabte amb només una pista esquiable i la Molina continua sense data d’inici de temporada

La Masella obre dissabte amb només una pista

La Masella obre dissabte amb només una pistaACN.- L’estació gironina de la Masella (Cerdanya) obrirà portes dissabte però ho farà de manera simbòlica ja que només hi haurà oberta una pista blava. El domini esquiable serà d’un quilòmetre quan l’estació disposa, si funciona a ple rendiment, de 74 quilòmetres esquiables. La manca de precipitacions i les altes temperatures estan dificultant a les pistes del Pirineu gironí l’arrencada de la temporada. L’altra gran estació, la Molina, encara no té data d’inici de temporada i està a l’espera de què canviï la meteorologia. Les temperatures suaus no permeten fabricar neu artificial a la nit, un recurs que havia permès en els darrers anys obrir les estacions entre finals de novembre i el pont de la Puríssima.

Molts esquiadors aprofiten el pont de la Puríssima per fer les primeres baixades. Aquest any, però, només han pogut fer-ho, fins al moment, a l’estació de Vallter i a Núria, les dues més petites del Pirineu de Girona, situades al Ripollès.

Aquest dimecres, la direcció de la Masella ha comunicat que dissabte 10 de desembre obriran portes. Ara bé, només estarà disponible una de les pistes -de color blau- d’un quilòmetre de recorregut. L’estació té fins a 74 quilòmetres de domini esquiable quan està a ple rendiment però la direcció ha decidit obrir per satisfer els “clients fidels”. “Tenim molts esquiadors habituals que ja tenen els forfaits de temporada comprats i hem obert perquè puguin començar a fer les primeres baixades”, ha explicat la directora comercial de la Masella, Maite Martí.

L’estació preveu que dissabte hi hagi de 20 a 30 centímetres de neus pols. D’acord amb l’obertura de la pista també estaran habilitats dos remuntadors. L’estació ha comunicat que les pistes ja no es tancaran fins a final de temporada i l’objectiu és que, a mesura que vagin baixant les temperatures, es pugui anar produint més neu artificial per poder anar obrint més espais.

La Molina, sense data

Per contra, l’estació de la Molina encara no té data d’obertura. La seva portaveu, Marta Viver, ha explicat que les condicions climatològiques no estan ajudant a la producció de neu artificial i això, sumat a la manca de precipitacions, fa que no puguin establir cap data d’inici de temporada.

Segons ha explicat Viver, des que disposen de canons per fer neu artificial acostumaven a obrir portes a partir de mitjan novembre i, com a molt tard, per al pont de la Puríssima ja estava obert. Aquest any però continuen a l’espera del temps per poder iniciar la temporada.

 

x