Una mostra innèdita de Modest Cuixart arriba a Olot

Fons d'Art Galeria d'Olot acull l'exposició de Modest Cuixart

Fons d'Art Galeria d'Olot acull l'exposició de Modest CuixartAquest desembre es compleixen vint anys de Fons d’Art Galeria d’Olot. Durant tot l’any es celebraran diversos actes per celebrar l’efemèride. El primer de tots ells va començar aquest dissabte: es tracta d’una exposició sobre l’obra de Modest Cuixart, un dels artistes catalans més importants de la postguerra.

Modest Cuixart va ser un dels pintors fundadors del grup Dau al Set, juntament amb Joan Brossa o Antoni Tàpies, entre altres, i un dels artistes catalans més importants de la postguerra. La pintura de Cuixart s’engloba dins la corrent de l’expressionisme pictòric, evolucionant cap a l’art abstracte i posteriorment cap a l’art informal. Una de les seves mostres més recordades a la comarca és Suit Volcans d’Olot, al·legories, que va realitzar en homenatge a la Garrotxa.

L’obra d’aquest artista s’exposa, fins el 3 de febrer, a Fonsdart Galeria d’Olot, sota el títol ‘Enigmàtic’. Compta amb una vintena d’obres de petit i gran format de diverses èpoques del pintor, i algunes d’elles no s’havien exposat mai. Aquesta mostra és el primer dels actes commemoratius del vintè aniversari d’aquesta sala d’art d’Olot, oberta el desembre de 1991.