S’allarga el Recapte

El gran Recapte d’aliments de la Garrotxa havia de finalitzar diumenge 4 de desembre. Tot i així, la solidaritat mostrada pels ajuntaments i les entitats dels pobles de la comarca han fet allargar el termini, i és que algunes encara ara estan programant activitats solidàries per recaptar aliments i productes bàsics, i cedir-los al Centre de Distribució de la Garrotxa. En poc menys d’un any d’història, el Centre de Distribució d’Alimanents de la comarca ja ha registrat 344 famílies usuàries. Això vol dir que 344 famílies de la Garrotxa es troben en situació de pobresa. La solidaritat dels veïns de la comarca és important, doncs, en aquesta campanya. Els aliments i productes bàsics recollits durant la mateixa van destinats exclusivament a les famílies garrotxines que passen per moments difícils.

Aquesta és la quina solidària organitzada el passat cap de setmana pel grup de percussió de Sant Joan les Fonts Dum dum dum. Els aliments que van recollir s’han destinat al Banc d’Aliments, qui els aproparà al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa per a les famílies en una situació econòmica precària. Els actes solidaris d’aquestes característiques no han finalitzat a Sant Joan les Fonts. La gran cagada del tió que l’Associació de Comerciants del municipi organitza per aquest proper dissabte al vespre també comptarà amb una recollida solidària destinada al Centre de Distribució. Les contínues sol·licituts dels ajuntaments i les entitats dels pobles de la Garrotxa estan fent que el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Barc d’Aliments allarguin una campanya que en principi havia d’acabar el 3 de desembre. L’objectiu és doblar els quilos recollits l’any passat i arribar als 22 mil. Només a Olot, a la jornada solidària organitzada a finals de novembre es van recollir més de 14 mil 100 quilos d’aliments i productes bàsics. El que es reculli a la campanya garrotxina es destinarà al centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa. Els beneficiaris d’aquesta campanya són, doncs, les famílies garrotxines amb una situació econòmica precària que els obliga a ser usuaris del centre. En els primers 8 mesos de l’equipament, n’han estat usuàries 344 famílies garrotxines, 344 famílies que necessiten de la solidaritat dels veïns de la comarca.