El Consorci de l’Alta Garrotxa estudia totes les opcions abans de conèixer les subvencions

El Consorci de l’Alta Garrotxa no es veu amb cor de seguir plantejant noves accions fins que no tingui clares les partides que podrà rebre del Departament d’Agricultura i Medi Ambient i de la diputació de cares al 2012. Recordem que aquestes dues administracions ja van anunciar que la seva aportació a l’ens garrotxí es veuria clarament reduïda per l’any vinent. El Consorci pensa fins i tot a fer un replantejament dels seus objectius a partir d’aquest moment preveient una important reducció de les subvencions, i es planteja fins i tot prescindir de la brigada. Joan Espona, president del Consell Comarcal i copresident del Consorci de l’Alta Garrotxa, ha reconegut que la situació és molt delicada. Precisament el programa ‘Pros i contres’ d’Olot Televisió analitzarà, aquest dimecres, la situació del consorci i quin és el futur d’aquest espai protegit.

La situació del Consorci de l’Alta Garrotxa és molt delicada. Així ho va reconèixer el president del Consell Comarcal de la Garrotxa i copresident de l’ens Joan Espona a l’últim ple de la corporació, al ser preguntat pel grup del PSC, que va oferir tot el seu suport als seus responsables. Amb l’aportació del departament d’Economia i Finances per al 2012 bloquejada i amb les retallades anunciades per la Diputació de Girona en matèria de subvencions als consorcis, l’ens garrotxí es replanteja els objectius i les funcions que pot assumir a partir d’ara. De moment, el Consorci ha limitat la seva activitat ara per ara a l’organització de plenaris. De moment, i fins que no estiguin esclarides les aportacions de les administracions supracomarcals, l’ens no s’atreveix a planificar noves actuacions.

x