El Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa aconsegueix el seu objectiu i recull el doble que l’any passat

El Gran Recapcte d'Aliments de la Garrotxa assoleix l'objecitu dels 22 mil quilos

El Gran Recapcte d'Aliments de la Garrotxa assoleix l'objecitu dels 22 mil quilosEls organitzadors de la recollida d’aliments de la Garrotxa asseguren que aquest any es doblaran els quilos de productes que es van recollir al 2010. Per fer-ho, cal superar els 22 mil quilos. A hores d’ara, ja s’han recollit més de 21 mil 300 quilos d’aliments i de productes bàsics, i encara falta l’aportació d’alguns municipis que continuen organitzant activitats coincidint amb les festes de Nadal. Ahir, els voluntaris que han participat activament en la recollida celebraven l’èxit d’aquesta edició al Centre de Distribució d’Aliments, lloc on van destinats els productes recollits.

Ahir al van alçar-se les copes de cava per brindar per l’èxit aconseguit en aquesta edició. La campanya de recollida d’aliments de la Garrotxa porta recollits en aquests moments i gràcies al Gran recapte d’Aliments més de 21 mil 300 quilos d’aliments, sobretot pasta i arròs però també oli, galetes i productes d’alimentació infantil. El 75% del recollit correspon a la jornada central del passat 26 de novembre celebrada a Olot. També han arribat prop de 1.300 quilos provinents de les tres escoles que han participat en aquesta campanya, el Petit Plançó, l’escola Bisaroques i l’escola de Sant Roc, a més dels centres de culte i els particulars que han volgut sumar-s’hi. Aquests resultats confirmen l’objectiu que s’havien marcat els organitzadors, El Consorci d’Acció Social, la Fundació Banc d’Aliments, Càritas Garrotxa i Creu Roja, i que consistia en doblar la recollida del 2010. Tot el recollit s’ha destinat a aquestes instal·lacions, des d’on s’atén a persones que es troben en situació de precarietat econòmica i que tenen dificultats per cobrir les seves necessitats alimentàries.

En el que portem d’any, 344 famílies han estat usuàries del centre de Distribució d’Aliments, situat al número 22 del carrer Doctor Masmitjà d’Olot i que acaba de complir un any de la seva posada en funcionament. Per accedir-hi, cal ser derivat dels Serveis Bàsics d’Atenció Social del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i comprometre’s a seguir uns tallers de formació.

x