La Generalitat vol introduir la taxa turística a partir del 2012

La Generalitat aplicarà la taxa turística el 2012

La Generalitat aplicarà la taxa turística el 2012Una de les novetats dels pressupostos d’aquest any és la taxa turística, serà d’un a tres euros per cada cada nit que els turistes passin a Catalunya. La decisió no ha agradat a tothom. El sector turístic és reticent a incloure nous impostos, i alguns ajuntaments, com el de Barcelona, ja han anunciat que negocian excepcions amb la Generalitat.

Ja fa mesos que el govern d’Artur Mas es plantejava la idea d’implantar una taxa turística i finalment, ha pres forma en els pressupostos del 2012. Es tracta d’un pagament entre un i tres euros, segons la categoria de l’establiment, que hauran de pagar tots els turistes que facin nit a Catalunya. La intenció és que un 25% dels 100 milions d’euros que es preveuen recaptar amb la taxa repecuteixin en els municipis. Alguns ajuntaments, com el de Barcelona, ja ha anunciat que negociaran amb la Generalitat el nou impost. La nova taxa tampoc ha agradat ni a hotelers ni a agències de viatges. Es queixen que el govern l’ha imposada sense comptar amb la seva opinió i temen que els futurs turistes es decantin per altres destinacions sense aquest impost.

Deixa un comentari