Les Planes d’Hostoles obre l’escola bressol a la resta de municipis

Els nens i nenes de Sant Aniol de Finestres aniràn a la llar d'infants de les Planes d'Hostoles

Els nens i nenes de Sant Aniol de Finestres aniràn a la llar d'infants de les Planes d'HostolesEls alcaldes Eduard Llorà i Francesc Oliveras han signat un conveni que permetrà als nens i nenes de Sant Aniol de Finestres fer ús de la llar d’infants de les Planes d’Hostoles. Amb aquest acord, les famílies de Sant Aniol podran fer ús d’aquesta nova escola bressol i les Planes cobrirà part de l’excedent de places que té en aquest edifici, que va obrir les seves portes fa poques setmanes amb un dèficit en el seu ús. La llar de les Planes té 60 places. Amb l’acord amb Sant Aniol, se n’arribaran a cobrir una trentena.

La nova llar d’infants de les Planes d’Hostoles va obrir les seves protes a principis de desembre amb un dèficit en la seva utilització. De moment, l’escola bressol acull 24 nens i nenes del poble, per a un edifici que compta amb 60 places. Els responsables de la construcció de l’equipament van preveure un creixement de la població a les Planes que, de moment, no s’ha acomplert, en part per culpa de la situació econòmica. Ahir, l’alcalde del municipi va signar un conveni amb el batlle de Sant Aniol de Finestres que permetrà a les famílies d’aquest poble fer ús de les noves instal·lacions.

No és el primer equipament públic que comparteixen les Planes i Sant Aniol de Finestres, un poble que prefereix comptar amb serveis a la comarca i no fora d’ella. Altres municipis de la Vall d’Hostoles i rodalies, com Sant Feliu de Pallerols o Amer, compten amb la seva pròpia llar d’infants municipal. Les Planes obre les portes de la nova escola bressol a les famílies que es quedin sense places en d’altres poblacions per un excés de matrícules. La nova llar d’infants de les Planes fa ús de les energies renovables i la fan sostenible en el seu manteniment.