El pessebre vivent de Joanetes viu el primer cap de setmana

Joanetes reviu, aquests dies, el seu pessebre vivent. El proper 1 de gener, a les 6 de la tarda, es fa la darrera funció de les tres que es representen durant tot el Nadal. Es tracta d’un pessebre compost de 40 escenes, que recorda els oficis tradicionals i l’esperit de poble en el marc religiós del naixement de Jesús.

Cada any, quan arriba el Nadal, tot el poble de Joanetes es mobilitza per fer un salt en el temps i tornar a uns quants anys enrere. L’estrella, quan corona el cim de Santa Magdalena per Nadal, il·lumina el pessebre vivent que sorgeix de diversos racons del poble. Un pessebre compost de 40 escenes, on es recorden els diferents oficis tradicionals i l’esperit de poble que Joanetes manté viu avui dia, combinats amb el marc religiós del naixement de Jesús.

Des de veure una matança del porc, a veure l’ofici del batre i ventar fesols, tot barrejat amb l’arribada de reis i patges o l’escena de l’anunciació. Aquests elements es combinen amb l’entorn paisatgístic per oferir una estampa de Nadal ben tradicional. La funció es va poder observar els passats 25 i 26 de desembre, però encara queda una representació: serà el proper 1 de gener, a les 6 de la tarda.

x