Can Vera passarà de zona industrial a residencial

La zona de Can Vera passarà a ser una zona residencial

La zona de Can Vera passarà a ser una zona residencialLa finca industrial de Can Vera d’Olot passarà a tenir ús residencial per fer-hi pisos però també locals comercials. És l’última decisió de la Comissió d’Urbanisme de Girona a la ciutat, i està en sintonia amb el pla parcial aprovat recentment a l’Ajuntament d’Olot per ordenar aquesta zona propera al riu Fluvià. És un sector on estan apareixent i pareixeran nous equipaments municipals i on els veïns han demanat millors condicions de connexió viària amb el centre de la ciutat i millors aparcaments. El consistori es planteja ordenar-lo urbanísticament a llarg termini.

La Comissió d’Urbanisme de Girona ha decidit que els 9.700 metres quadrats que composen l’anomenada finca industrial de Can Vera, distribuïts entorn d’aquesta nau tèxtil, passin a tenir ús residencial per tal que construir pisos, alguns de protecció oficial tal i com marca la llei, i locals comercials per dinamitzar aquest sector de la ciutat. Urbanisme aposta doncs, en aquest cas, reciclar aquesta peça urbana i no motivar l’expansió, una política urbanística més en sintonia amb els temps econòmics actuals. La decisió de la comissió està en sintonia amb el projecte d’ordenar aquest sector de la ciutat que té l’Ajuntament i que ja ha iniciat amb l’aprovació en ple del pla parcial.

El pla parcial vol ordenar urbanísticament tot un sector proper al riu Fluvià, de la Finca de Can Vera, propera al parc Miquel Martí i Pol fins aquesta zona d’aparcaments propera a l’avinguda de les Fonts. Es tracta d’un projecte a llarg termini i difícilment aplicable en aquests moments de dificultats econòmiques. El que es fa, però, és assentar les bases perquè el projecte comenci a tenir forma.

El pla parcial aprovat inicialment al ple de l’Ajuntament d’Olot està ara en mans de la comissió d’urbanisme, que n’haurà de donar el vist i plau perquè pugui ser aprovat definitivament.

Deixa un comentari