Estrena del documental ‘El somriure de Jaume Sanllorente’, produït per Olot Televisió

El periodista i director d'Olot Televisió, Albert Brosa, és l'autor del documental

El periodista i director d'Olot Televisió, Albert Brosa, és l'autor del documental

Per primera vegada Olot Televisió ha emprès un viatge lluny de les seves fronteres a la recerca d’un dels somriures més solidaris que té Catalunya, el de Jaume Sanllorente. El documental, que es va rodar entre el 2 i el 7 de desembre, explica la commovedora història de Jaume Sanllorente que, ara fa set anys i durant un viatge improvisat a l’Índia, va conèixer la realitat del món on viu i pensar que pot fer alguna cosa per canviar-lo. A Bombai hi va conèixer la dura vida dels nens que viuen als slums, i va decidir deixar-ho tot per dedicar la seva vida i esforç a un orfenat on hi havia 40 nens amb passats esfereïdors que estava a punt de tancar les seves portes. El treball, fet per Albert Brosa, es podrà veure aquest dimecres dins el programa ‘Pros i contres’.

Aquest documental explica al detall, amb imatges, com Sanllorente va muntar la organització Somriures de Bombai. Sense coneixements de recursos humans, ni de gestió econòmica, s’ha format amb cursos i màsters. En aquest moment la ONG ha ajudat a més de 6.000 persones i està implantant el pla estratègic de cara al 2015. Han aconseguit que unes 250 persones de les guarderies que gestionen tingui més autoestima i siguin capaces d’exercir el seu rol de lideratge en la comunitat. S’ha creat una sèrie de cooperatives amb les dones de la comunitat perquè puguin ser autosuficients, sense la intervenció de l’organització. Han involucrat funcionàries i dones que treballen a 900 escoles municipals per optimitzar el sistema educatiu. També ha estat el motor que ha fet que aquells primers beneficiaris de fa set anys, continuïn amb els seus estudis, fins i tot universitaris, i hagin pogut trencar el cercle de la pobresa que els deparava el seu destí.

El treball explica la trajectòria de director general de la ONG Somriures de Bombai.

El treball, fet pel periodista i director d’Olot Televisió, Albert Brosa, es va rodar recentment a Bombai i s’ha centrat en la figura del periodista català Jaume Sanllorente, qui l’any 2003 va deixar la seva feina a Barcelona per emprendre el viatge que canviaria la seva vida. El documental, de 30 minuts de durada, es podrà veure aquest dimecres, 4 de gener, dins el programa ‘Pros i contres’ d’Olot Televisió i, també, a través de l’espai ‘OTV a la carta’.

 

El somriure que ha canviat milers de vides

El documental ‘El somriure de Jaume Sanllorente’ descobreix la visió amorosa del protagonista cap a la tasca al capdavant de Somriures de Bombai, les realitats d’un país, l’Índia, de grans contrastos i desvetlla el secret per ser més feliços buscant el somriure dels altres. És una història de solitud, de perills i entrebancs en un món desconegut, d’amenaces de mort i d’una voluntat constant de superació.

Fa set anys Jaume Sanllorente va marxar de vacances a l’Índia. Aquest primer viatge al país li va produir un gran impacte, sobretot per la pobresa punyent dels seus carrers. En Jaume va prendre consciència del món on vivia i va pensar que podia fer alguna cosa per arreglar-ho. Davant les dificultats que imposa l’Índia a l’hora de concedir visats als periodistes, el documental s’ha hagut d’enregistrar amb material domèstic per poder captar la imatge real de la pobresa que viuen els habitants de Bombai. Sense cap dubte, és un documental impactant que explica la realitat del món on vivim.