Olot Televisió estrena, avui, el documental ‘El somriure de Jaume Sanllorente’, gravat a Bombai

El periodista i director d'Olot Televisió, Albert Brosa, és l'autor del documental

Olot Televisió estrena, avui, el documental titulat ‘El somriure de Jaume Sanllorente’. Es un treball que se centra en la figura d’aquest periodista català que, ara fa set anys, va emprendre el viatge que va canviar la seva vida. Des de llavors viu a Bombai, a l’Índia, on és el director general de la ONG ‘Somriures de Bombai’.

Per primera vegada Olot Televisió emprèn un viatge lluny de les seves fronteres a la recerca d’un dels somriures més solidaris que té Catalunya, el de Jaume Sanllorente. El treball, fet pel periodista i director d’Olot Televisió, Albert Brosa, es va rodar aquest desembre a Bombai i s’ha centrat en la figura del periodista català qui l’any 2003 va deixar la seva feina a Barcelona per emprendre el viatge que canviaria la seva vida. El documental, de 30 minuts de durada, es podrà veure aquest dimecres, dissabte i diumenge dins el programa ‘Pros i contres’ d’Olot Televisió i, també, a través de l’espai ‘OTV a la carta’ del web www.olot.tv

El documental ‘El somriure de Jaume Sanllorente’ descobreix la visió amorosa del protagonista cap a la tasca al capdavant de Somriures de Bombai, les realitats d’un país, l’Índia, de grans contrastos i desvetlla el secret per ser més feliços buscant el somriure dels altres. És una història de solitud, de perills i entrebancs en un món desconegut, d’amenaces de mort i d’una voluntat constant de superació.

Aquest reportatge explica al detall, amb imatges, com Sanllorente va muntar la organització Somriures de Bombai. Sense coneixements de recursos humans, ni de gestió econòmica, s’ha format amb cursos i màsters. En aquest moment la ONG ha ajudat a més de 6.000 persones i està implantant el pla estratègic de cara al 2015. Han aconseguit que unes 250 persones de les guarderies que gestionen tingui més autoestima i siguin capaces d’exercir el seu rol de lideratge en la comunitat. S’ha creat una sèrie de cooperatives amb les dones de la comunitat perquè puguin ser autosuficients, sense la intervenció de l’organització. Han involucrat funcionàries i dones que treballen a 900 escoles municipals per optimitzar el sistema educatiu. També ha estat el motor que ha fet que aquells primers beneficiaris de fa set anys, continuïn amb els seus estudis, fins i tot universitaris, i hagin pogut trencar el cercle de la pobresa que els deparava el seu destí.