La Vall d’en Bas, rècord de pluja l’any 2011 amb 1.400 litres per metre quadrat

La Vall d'en Bas i la Vall de Camprodon, on més ha plogut de Catalunya durant el 2011

La Vall d'en Bas i la Vall de Camprodon, on més ha plogut de Catalunya durant el 2011

La temperatura mitjana de l’any 2011 ha superat la mitjana climàtica al conjunt de les comarques gironines, tot i que la diferència no ha estat tant pronunciada com a la resta de Catalunya. També han superat la mitjana climàtica les precipitacions, que en general ha estat de 100 litres més. La Vall d’en Bas es troba entre les zones amb més pluja durant l’any passat.

El primer dia del 2012 va començar amb un registre de temperatures inusual per l’època, amb registres que es van apropar als 20 graus en algunes poblacions de la demarcació de Girona, les que més a l’Empordà. Unes temperatures que superen amb escreix la mitjana climàtica, i fan palès la tendència d’aquest any que hem deixat enrere, que ha registrat una temperatura mitjana de entre un i dos graus superior a la mitjana climàtica. Cal destacar el Cap de Creus com una de les zones més càlides del país, i on s’ha superat de mitjana, els 16 graus. La diferència registrada a les comarques gironines és inferior al conjunt de Catalunya, i cal afegir-hi dues zones del prelitoral del Baix Empordà on la diferència entre les dues mitjanes ha estat fins hi tot negativa. On també s’han registrat rècords és a la temperatura del mar, que a l’Estartit ha estat de 17,5, el segon valor més alt des del 1974. Per la seva banda, també ha plogut més que la mitjana climàtica, tot i que molt lleugerament. Destaca l’acumulat de 1400 litres a la Vall de Camprodon o la Vall d’en Bas, el rècord de Catalunya, que curiosament contrasten amb una comarca veïna, la Cerdanya, amb un dèficit pluviomètric important. Mentre que s’ha igualat la mitjana a bona part de l’Alt Empordà i al Pla de l’Estany.

Deixa un comentari