SI afirma que empreses vinculades a la Fundació Príncep de Girona van fer “grans donacions” a Urdangarín

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha reacciona aquest divendres davant de “les alarmants notícies aparegudes respecte a les aportacions fetes per entitats públiques i privades a la Fundación Nóos d’Iñaki Urdangarin”. En una nota de premsa el partit diu que “atès que moltes d’aquestes entitats també formen part de la Fundació Príncep de Girona, seria convenient que aquesta fundació que té la finalitat de millorar la imatge de la monarquia espanyola a Catalunya, aclarís exactament la naturalesa de la seva relació amb aquestes entitat”. El diputat del partit, Toni Strubell, ha dit que “empreses vinculades” a la fundació “van fer grans donacions a Urdangarín”.

SI també demana que la fundació aclareixi el perquè de les aportacions que va rebre l’entramat empresarial dirigit pel gendre del Rei, Iñaki Urdangarín.

Segons ha pogut saber SI de la documentació feta pública, empreses vinculades a la Fundació Príncep de Girona van fer grans donacions a Urdangarín: Telefónica va aportar-hi 703.852 euros, Abertis 116.000 euros, Repsol 237.800 euros,Gas Natural 41.760 euros, el BBVA 502.021 euros, i els cellers Miguel Torres 41.760 euros, entre d’altres. 

El diputat per Girona de la formació independentista, Toni Strubell, ha afirmat avui que “la societat catalana hauria de saber les raons que hi ha darrera de la ‘generositat’ mostrada per aquestes empreses de la Fundació Príncep de Girona envers Urdangarín” i ha recordat que SI va negar-se a assistir a la presentació de la Fundació que es va fer el passat mes de desembre a la Sala Oval del MNAC.

Strubell també ha afirmat que “ja havia reiterat a les institucions catalanes que no atorguéssin a la Fundació Príncep de Girona cap subvenció pública i les instava a no formar part dels òrgans d’aquesta Fundació tenint en compte que un membre destacat de la família reial està sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció per presumpta apropiació indeguda de diners públics i altres presumptes delictes”.

 

x