Mor un jove de 24 anys després que un caçador l’hagi confós amb un senglar a Maià de Montcal

Els caçadors havien quedat aquest matí a l'aparcament de Can Travé, situat entre Besalú, Beuda i Maià de Montcal, per iniciar la batuda del senglar

Els caçadors havien quedat aquest matí a l'aparcament de Can Travé, situat entre Besalú, Beuda i Maià de Montcal, per iniciar la batuda del senglarUn jove de 24 anys i veí de Figueres ha perdut la vida el matí d’aquest diumenge mentre buscava fruites del bosc i boix darrere uns matolls a Maià de Montcal. Al mateix lloc hi havia una batuda de senglars. Un caçador ha vist moviment darrere d’uns matolls i ha disparat, pensant-se que es tractava d’un animal. Malauradament, el tret ha impactat contra el noi i ha estat letal. El caçador, de 61 anys i veí de Besalú, ha estat detingut per homicidi imprudent i, hores més tard, ha quedat en llibertat. Ara, caldrà veure si el jutge li imputa finalment un delicte per disparar sense veure carament la presa. L’home ha donat negatiu en la prova d’alcoholèmia.

El caçador que ha disparat sense voler al jove de Figueres formava part d’un grup de caçadors que feien una batuda contra porcs senglars. Els mateixos membres del grup han alertat els Mossos d’Esquadra després del tràgic accident, que ha passat al voltant de dos quarts de deu del matí. Els fets s’han produït a la zona nord del Clot de Can Travé en direcció a la Mare de Déu del món, en un indret amb una densa quantitat de sotabosc.

L’alcalde de Maià de Montcal, Joan Gainza, ha explicat que el caçador és un empresari del ram de la construcció molt conegut a Besalú. Segons el batlle, el caçador ha disparat un tret accidentalment amb la desgràcia que ha mort el jove, de nacionalitat marroquina, mentre recollia matolls de boix i fruites del bosc acompanyat dues persones més. Els Mossos d’Esquadra han explicat que els dos companys de la víctima han fugit del lloc dels fets. 

El responsable de la mort del jove ha estat detingut per la policia catalana acusat d’un delicte d’homicidi imprudent. No obstant això, a primera hora de la tarda ha quedat en llibertat, després d’haver prestat declaració. 

El detingut, Joan B. S., de 61 anys d’edat, tenia permís d’armes, totes les autoritzacions corresponents i ha donat negatiu al test d’alcoholèmia. Ara, el jutge haurà de decidir si li imputa un delicte d’homicidi imprudent per haver disparat sense veure clarament la presa.