Jutgen un veí d’Olot que va intentar matar el seu pare amb un arpó de pesca submarina

El fiscal demana 9 anys i onze mesos de presó per a un veí d’Olot que va intentar matar el seu pare disparant-li un arpó de pesca submarina. Els fets van tenir lloc l’1 de març de l’any passat al domicili del pare, situat al carrer Sant Cristòfol de la capital de la Garrotxa. Els dos homes es van discutir i el processat, David Chergui, es va encabritar, va agafar un fusell de pesca submarina que hi havia al pis i va disparar-lo contra el seu pare. L’arpó se li va clavar entre el pectoral i l’espatlla esquerra. El fiscal li imputa un delicte de temptativa d’homicidi i li demana 9 anys i onze mesos de presó. Chergui, de 35 anys, ja acumula una condemna anterior per agredir una parella a cops de martell.

Segons recull l’escrit d’acusació del ministeri fiscal, els fets van tenir lloc pels voltants de dos quarts de dues de la tarda del 31 de març de l’any passat. L’acusat, David Chergui, es va discutir amb el seu pare mentre els dos es trobaven al domicili d’aquest darrer, situat en un primer pis del carrer Sant Cristòfol d’Olot. 

El processat, que té 35 anys, es va encabritar i “amb la intenció de causar la mort al seu pare” -segons recull el fiscal- va arreplegar un fusell de pesca submarina que hi havia al pis. El fusell mesurava 114,5 centímetres i tenia un arpó, subjecte amb una cinta elàstica, que permetia disparar-lo des d’una distància de 2,25 metres.

David Chergui es va situar a “una distància indeterminada” del seu pare, el va apuntar amb el fusell i va disparar. La punxa de l’arpó es va clavar entre el pectoral i l’espatlla esquerra del pare i el va ferir. L’home va haver d’ingressar a l’hospital d’urgència, on el van haver d’operar per treure-li l’arpó. 

El fiscal imputa al fill un delicte de temptativa d’homicidi i sol·licita que se li imposi una pena de 9 anys i onze mesos de presó. A més, també demana que se li prohibeixi comunicar-se i acostar-se a menys de 500 metres del seu pare durant un termini de divuit anys.

En matèria de responsabilitat civil, l’acusació pública no reclama cap indemnització, perquè el pare de l’acusat hi va renunciar expressament davant el Jutjat d’Instrucció que es va fer càrrec del cas. El judici per aquests fets arribarà a principis de febrer a la Secció Quarta de l’Audiència de Girona. 

A cops de martell

L’acusat, David Chergui, ja acumula una sentència per haver protagonitzat una agressió violenta. El 23 de desembre del 2008, el processat va agredir una parella lituana a cops de martell. 

Els fets van passar pels voltants de les nou del vespre. La parella i l’acusat es trobaven a l’interior d’una cerveseria d’Olot i van començar a discutir. La picabaralla va acabar perquè l’encarregat del local va fer fora Chergui. Però, un cop a l’exterior, el processat va anar fins al seu cotxe i va agafar un parell de martells i dos objectes metàl·lics.

Vint minuts després de la discussió, quan el matrimoni va sortir del bar, Chergui els esperava a fora. Va llançar amb força un martell a la cara de l’home, que va caure a terra inconscient. Quan la seva parella el va intentar socórrer, Chergui també li va donar un cop a la cara amb un dels objectes metàl·lics que hava agafat del cotxe. 

Com a conseqüència de l’agressió, l’home va perdre sis dents, va patir una fractura al maxil·lar superior, una ferida a la galta esquerra i li va rebentar la geniva superior esquerra. Per curar les lesions el van haver d’intervenir quirúrgicament. La seva dona va patir una ferida incisa al pòmul esquerra i també la van haver d’operar. 

Aleshores, David Chergui va ser condemnat a dos anys de presó per dos delictes de lesions. La defensa va demanar la suspensió de la pena i, com que no tenia antecedents, se li va concedir el 23 de febrer de l’any passat. Una setmana més tard, però, Chergui disparava l’arpó de pesca submarina contra el seu pare.