La FP permet trobar feina més aviat

Albert Bayot és el director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona

Albert Bayot és el director dels serveis territorials d'Ensenyament a GironaUn 88% dels estudiants que acaben de cursar un grau de Formació Professional i no continuen estudiant han aconseguit feina abans de 9 mesos. A diferència d’altres anys, actualment el 50% dels estudiants que acaben un cicle, continuen estudiant per invertir en futur.

Una molt bona alternativa per a obrir-se camí i plantejar-se un futur laboral en aquests moments tant difícils sembla que és la Formació Professional, tant de grau superior com mitjà. Un estudi de la Cambra de Comerç mostra que només un 12% dels nois i noies que acaben un grau de FP i no segueixen estudiant estan a latur. De la mateixa manera, el que més sha valorat per a contractar algú, per part de les empres, és el fet dhaver-hi fet les pràctiques i així haver-se donat a conèixer dins aquell ambient.

Si bé anys enrere, molts nois i noies que estudiaven cicles de formació professional sincorporaven a una empresa abans dacabar els estudis, lestudi revela que ara, gairebé un 50% dels estudiants que acaben un cicle continuen estudiant per a invertir al seu futur. Queda clar que la Formació Professional és una sortida tant per la inserció laboral com per a continuar els estudis i, fins i tot, poder arribar a la universitat.