Un euro per cada hora extraescolar a les llars d’infants d’Olot

Els pares que portin els nens a les guarderies municipals d'Olot pagaran un euro per cada hora extraescolar

Els pares que portin els nens a les guarderies municipals d'Olot pagaran un euro per cada hora extraescolarL’Ajuntament d’Olot apuja les quotes per als usuaris de les llars d’infants municipals. La pujada és d’un euro per cada hora extraescolar que el nen passa a dins la llar, per fer front a la reducció de l’aportació econòmica de la Generalitat per a cada alumne. A més, l’Ajuntament s’estaria plantejant altres sistemes organitzatius per reduir les despeses de les llars d’infants públiques.

Una de les retallades que aplica la Generalitat de Catalunya és la reducció de l’aportació econòmica que destina per a cada alumne. Però l’ajuntament d’Olot vol mantenir el mateix pressupost que destina en educació. Per aquest motiu el consistori cobrarà un euro per cada hora extraescolar que els nens passin a les llars d’infants públiques de la ciutat. La decisió, que de moment s’aplicarà fins al mes de juny, afecta de vuit a nou del matí, i de cinc a sis de la tarda. De totes maneres, l’Ajuntament d’Olot també estudia altres opcions per poder reduir la despesa en les llars d’infants públiques de la ciutat.

L’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas ha defensat aquest increment perquè la quota anual que es paga a la ciutat per l’ús de les llars d’infants és inferior al que es paga en altres poblacions de les mateixes característiques de la província de Girona. D’altra banda, Corominas creu que s’han de fer aquests increments per culpa del model actual de llars d’infants que hi ha a Olot.

Les llars d’infants olotines no seran les úniques que veuran augmentar l’import del seu servei. També està afectada l’Escola de música municipal Xavier Montsalvatge, tot i que en el seu cas afecta a les hores de sessions individuals pels alumnes.

x