Aquest diumenge, Santa Pau va tornar a ser una festa amb motiu de la Fira de Sant Antoni, la Fira del Fesol. El temps va acompanyar i el poble va rebre milers de persones disposades a degustar els enginys culinaris dissenyats aquest any per la quinzena de restaurants convidats. La fesolada va començar a les 12 del migdia. Els restaurants van repartir 600 tiquets de degustació. A quarts d’una ja s’havien acabat. Aquest any, el fesol d’or va ser per al veí de Santa Pau, Francesc Ricart.
Santa Pau va tornar a atraure milers de visitants durant tot ahir amb motiu de la Fira del Fesol, un esdeveniment que els santapauencs viuen amb l’exigència dels actes culturals de més alt nivell i amb l’ànim d’una festa major. Els 600 tiquets repartits per la quinzena de restaurants convidats a la fesolada no van tardar a exhaurir-se ni una hora.
A la una del migdia, i un cop acabada la fesolada, va ser el moment de conèixer el guanyador del fesol d’or. Cada any es lliura a un veí que ha tingut una dedicació desinteressada pel poble. Aquest any, el fesol daurat ha estat per Francesc Ricart, que participa activament en la vida social i cultural del poble i que actualment edita Les Històries de la Cot. El guardonat va dir que esperava marxar amb la panxa plena de fesols, tot i que no esperava emportar-se un a la solapa.
Ricart va rebre el fesol d’or del director general d’Alimentació, Qualitat i Indúastries agroalimentàries, Domènec Vila, acompanyat de l’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, i de l’actriu Lloll Bertran.