Un centenar de treballs opten a la tercera edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola i Olot TV hi participa amb el programa ‘I…per què?’

Els premis Carles Rahola de comunicació local arriben a la tercera edició

Els premis Carles Rahola de comunicació local arriben a la tercera edicióUn total de 93 treballs presentats per 54 autors opten a la tercera edició dels Premis de Comunicació Local Carles Rahola, que s’entregaran el divendres 3 de febrer en una cerimònia a l’Auditori Palau de Congressos de Girona. La categoria que ha registrat més participació aquest any ha estat la dedicada al millor treball en premsa escrita o en línia, seguida de les de fotoperiodisme, informació digital, televisió, comunicació institucional, ràdio i projecte. Aquests guardons, que estan promoguts per la Diputació i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen com a un dels seus objectius reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines. Olot Televisió hi participa en la categoria de televisió amb el programa ‘I…per què?’, on els protagonistes són els nens i nenes de la Garrotxa.

D’aquesta manera, els Premis de Comunicació Local Carles Rahola volen reconèixer el treball dels professionals gironins i també fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura. En la primera edició dels guardons van participar 45 autors amb 82 treballs. Hi ha hagut, però, un lleuger descens amb relació a l’any passat, quan van haver-hi 99 obres i 59 autors.

L’acte de lliurament dels premis se celebrarà el divendres 3 de febrer a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, a dos quarts de nou del vespre, i comptarà tant amb la presència de la majoria dels participants com amb representants del món periodístic i cultural gironí. 

Deu treballs al nou guardó d’informació digital

Els Premis de Comunicació Local Carles Rahola es divideixen en set categories: projecte sobre comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotoperiodisme, comunicació institucional i informació digital. Tots els premis estan dotats amb 1.000 euros, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros. 

La categoria que ha registrat més participació en aquesta edició és la dedicada al millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita o en línia, per al qual s’han presentat 21 autors (un 38,8% del total) amb 43 treballs. La segueix el premi de fotoperiodisme, amb 9 participants i 25 treballs. El premi a la millor informació digital -que s’ha estrenat aquest any- ha rebut 10 treballs presentats per 9 aspirants. 

El premi al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió o televisió en línia és el que ha experimentat un creixement més gran respecte a la segona edició, de manera que s’ha passat dels 3 treballs i els 3 participants de l’any passat als 9 projectes presentats per 8 aspirants.

Al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio o ràdio en línia s’han presentat 3 autors amb idèntic nombre de treballs, igual que a la categoria de millor iniciativa de comunicació institucional. Per acabar, el premi al millor projecte de comunicació periodística ha tingut aquest any un sol aspirant.