Onada de robatoris a Olot

Des de Nadal fins aquesta setmana s'ha detectat una onada de robatoris a Olot

Des de Nadal fins aquesta setmana s'ha detectat una onada de robatoris a OlotDes dels dies posteriors a les Festes de Nadal, els comerços, bars i restaurants del centre d’Olot estan patint una onada de robatoris nocturns amb una freqüència inusual, vuit en 18 dies, gairebé un cada dos dies. Comerciants i veïns demanen més seguretat per part dels agents de la policia. El control d’aquesta mena de successos al carrer es fa difícil, ja que els lladres escalen les teulades per escolar-se per patis interiors i blocs de pisos des dels quals accedeixen a la porta del darrere dels establiments. Tot i que operen de la mateixa manera, la policia creu que es tracta de dos grups, un més professional que l’altre, i demanen la col·laboració ciutadana per detenir els delinqüents.

La sèrie de robatoris al centre d’Olot va començar abans de les Les Festes de Nadal. La nit del dilluns 12 de desembre van entrar en un forn de pa del carrer Antoni Llopis, tot i que no van trobar-hi res. El dijous 16 van robar els diners de la caixa, el de la màquina escurabutxaques i el televisor del bar Can Xalegre, al carrer Bellaire. Ho van fer forçant la sortida d’emergència a través del bloc de pisos on es troba la seu d’Òmnium Cultural, a la plaça Móra.

Els robatoris van acabar-se durant les Festes de Nadal i van tornar amb una intensitat inusitada després desprès de Reis. Un dels accessos principals per accedir als patis interiors i blocs de pisos és per a través de la plaça del mig. El dilluns 9 de gener ho intentaven a la botiga La Moda. No ho van aconseguir. El 12 de gener ho feien en un bar de l’Avinguda Reis Catòlics. Aquest cop entraven per davant. Es van emportar uns mil 500 euros de les màquines escurabutxaques. Dissante 14 de gener s’emportaven els diners de la caixa d’una carnisseria propera a la plaça Major. Allà s’hi van deixar la palanca amb què van forçar la porta. El diumenge 15 intentaven robar molt a prop, a Can Girbau, al carrer dels Sastres. També van accedir pel bloc de pisos del costat, on hi havia l’accés posterior a l’establiment. El reforç a la porta els ho va impedir. El dilluns 16 ho aconseguien al restaurant Europa de la plaça Major. Es van emportar gairebé s6 mil euros, 2.500 en tabac després d’esbotzar la màquina dispensadora. Dissabte passat ho van intentar també a Can Xena per la porta de darrere a través del pati interior. En aquesta ocasió, va sonar l’alarma, fet que els va dissuadir.

Hi van acabar robant en una carnisseria del carrer Pare Roca. Allà van emportar-se alguns pernils, i s’hi van deixar el mòbil. Diumenge van tornar a la plaça Móra per robar al bar restaurant la Font de l’Àngel. Van entrar-hi i no van trobar res. Sí ho van fer en una llibreria de la Plaça Pia Almoina. Van entrar-hi a través del teulat i del bloc de pisos que té a sobre. Dilluns no van robar a Olot, però sí a la Fleca l’Engruna de Sant Esteve d’en Bas. El succés pot estar relacionat o no amb el seguit de robatoris del centre de la ciutat. Dimarts accedien per la porta de darrere novament per robar al celler La Mariona del carrer Sant Rafel. Van emportar-se els diners de la caixa. També pel teulat i per un bloc de pisos deshabitat, la mateixa nit de dimarts, van robar a la botiga de roba Fior, molt a prop de la Mariona. Van emportar-se entre 10 mil i 15 mil euros en roba de marca, sobretot, Lacoste. Dimecres no van robar a Olot però sí van forçar les portes d’una casa no habitada al carrer de l’església de Castellfollit, i ahir, a través d’un edifici en construcció, entraven en un restaurant del poble situat al carrer major i hi roobaven els diners de la caixa. També es van emportar el material de construcció de l’obra. Tampoc se sap si hi ha relació amb els robatoris d’Olot tot i que la forma de fer-ho és la mateixa. Els lladres inspeccionen els locals de dia i hi roben de nit. La policia creu que es podria tractar, no d’un grup, sinó de dos.