“Si ens indemnitzen i ens tornen el que teníem a la caixa forta del creuer, passem pàgina”

La família Masdeu-Feixa ha explicat tots els detalls del naufragi

La família Masdeu-Feixas de Sant Esteve d’en Bas no ha oblidat l’angoixa que va passar quan les seves vacances a bord del creuer Costa Concordia es van convertir en un malson amb el naufragi de l’embarcació. La família estava decidida a denunciar la companyia però després que Costa Cruceros els hagi demanat disculpes per escrit, s’hagi compromès a retornar el contingut de la caixa forta i hagi proposat públicament pagar indemnitzacions de 14.000 euros per viatger, estan disposats a oblidar la denúncia. “Nosaltres no volem fer-nos rics, el que volem és passar pàgina”, ha afirmat Rosa Feixas que assegura que ella, el seu home i les seves dues filles de 8 i 5 anys ho van passar “molt malament”.

Rosa Feixas encara recorda el que va passar al creuer amb una esgarrifança. El matrimoni de Sant Esteve d’en Bas i les seves dues filles petites estaven sopant quan van notar la forta sotragada i va començar el mal son del naufragi. “Ningú s’imagina el que vam passar”, assegura Feixas que recorda que ningú de la tripulació els va explicar què passava ni els van ajudar a abandonar de manera ordenada el creuer. De fet, quan van notar el xoc, van anar corrent cap a un bot salvavides però no els deixaven abandonar el creuer i ells mateixos van haver de tallar amb una destral una de les cordes per poder fugir de l’embarcació per salvar-se.

El mal tràngol viscut va fer que no tinguessin cap dubte en reclamar alguna compensació a la companyia Costa Cruceros, a qui planejaven denunciar. La companyia i diverses associacions de consumidors d’Itàlia han arribat a un pacte que estipula el pagament d’11.000 euros d’indemnització i 3.000 euros més pel cost del creuer i altres despeses a canvi de no denunciar la companyia és, per a Rosa Feixas, una bona opció. “Posar-ho en mans d’advocats es pot eternitzar i nosaltres tampoc busquem fer-nos rics”, ha afirmat Feixas que afegeix que el que volen és passar pàgina i tornar a sentir parlar del Costa Concordia.

La família supervivent de Sant Esteve d’en Bas no ha rebut cap proposta de la companyia en aquests sentit, però ja avancen que l’acceptarien. Sobretot, després que Costa Cruceros els fes arribar una carta demanant disculpes pel que havia passat i garantint que els tornarien el contingut de la caixa forta. “Hi teníem força cosa. No és només pel valor econòmic, també el sentimental”, ha afirmat la dona. “Si fan tot això, nosaltres acceptem i ens n’oblidem”, comenta. 

Rosa Feixas ha explicat que d’entrada pensaven que tornant a casa tot el tràngol hauria passat, però les coses estan essent un xic més complicades del que esperaven perquè, per exemple, els costa dormir. “Són detalls que veus que jo no són com abans”, detalla la supervivent del naufragi. “Ho superarem, però vam patir molt”, conclou.