La neu decora la Garrotxa

La neu decora llocs emblemàtics com el Passeig de Barcelona d'Olot. Foto: Gemma Serra

La neu decora llocs emblemàtics com el Passeig de Barcelona d'Olot. Foto: Gemma SerraLa massa d’aire fred d’origen siberià ja comença a afectar-nos. La neu ha arribat a diferents punts de Catalunya al llarg d’aquesta matinada i en aquest matí ha arribat a alguns punts de la Garrotxa. Fins a mig matí la neu ha fet acte de presència a Olot, Santa Pau, la Vall d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles, Besalú i a l’Alta Garrotxa. A Santa Pau ja s’han despertat aquest matí amb un entorn ben nevat. Tot i això el transport escolar funciona a tota la comarca així com tots els serveis públics. Olot ja ha activat l’alerta per neu però sobretot per fred i s’informa que aquelles persones que necessitin sal la poden recollir a l’heliport o a Can Jombi, seu de la Brigada Municipal.

Aquest migdia notarem una davallada més significativa del termòmetre però serà a partir de divendres al migdia quan la nuvolositat marxi i el termòmetre es desplomi, portant temperatures extremadament baixes que ens deixaran un ambient gèlid sobretot dissabte i diumenge. Segons el servei de metereologia d’Olot Televisió, ‘meteolot.com’, hi ha possibilitat de veure neu a la Garrotxa. De cara a aquest migdia i nit creixerà la inestabilitat que podria portar nevades a les comarques litorals de Girona i Barcelona. La Garrotxa quedaria al límit de la precipitació però existeix alguna possibilitat que la nevada pugui arribar a la comarca. En cas de presentar-se serien de caràcter feble i podrien deixar entre 1 i 5 cm de neu. De totes maneres, qualsevol precipitació que caigui durant les properes hores serà en forma de neu.