El full de rescat, vital davant un accident

A l’hora de rescatar un ferit atrapat en un vehicle després d’un accident greu, de vegades només uns minuts separen la vida d’aquella persona de la mort. Actualment, els cotxes cada cop són més segurs i sofisticats, tot i que precisament aquest fet suposa una dificultat afegida per als equips de rescat quan hi ha un accident. S’ha de tenir molta més informació per a fer un rescat de manera segura en un vehicle d’última generació. Tot aquest tipus d’informació la pot facilitar el mateix propietari del vehicle si hi incorpora dins el full de rescat, una fitxa que duu tota la informació tècnica necessària per a poder obrir un vehicle de manera ràpida i segura. En les darreres setmanes, la mesura s’ha aplicat al parc automobilístic municipal, amb l’objectiu que es vagi estenent entre tots els conductors de la ciutat. El full de ruta incorporat informa sobre on són els components d’alta tensió del vehicle, on són les càrregues dels coixins de seguretat, quin tipus de combustible utilitza el vehicle, o quins són els millors punts de tall de la carrosseria. Té un format estàndard, vàlid per a tot Europa, i si està accessible dins del vehicle, qualsevol cos de rescat podrà tenir-lo immediatament quan arribi a l’accident, l’entendrà i el farà servir perquè el procés d’alliberament de l’accidentat sigui el més ràpid i segur possible.