Sant Jaume de Llierca aprova un “pressupost responsable i equilibrat”

L'Ajuntament de St. Jaume de Llierca ha fet un exercici d'austeritat

L'Ajuntament de St. Jaume de Llierca ha fet un exercici d'austeritatEn l’últim ple consitorial celebrat a Sant Jaume de Llierca, l’Ajuntament ha aprovat el pressupost i les ordenances municipals per a aquest 2012, un pressupost responsable i equilibrat segons paraules del regidor d’Hisenda, Jordi Cordomí. El pressupost s’ha beneficiat aquest any del lloguer de l’antiga nau de Saurina, actualment en propietat de l’Ajuntament, un lloguer que han destionat a inversió. Quant als impostos, l’Ajuntament ha optat per la contenció.

Els comptes de Sant Jaume de Llierca per a aquest any s’han aprovat amb un pressupost de 947 mil euros, un 8% superior al de l’any passat. Això ha estat gràcies a què el govern local ha pogut llogar finalment l’antiga nau de Saurina. La planta va cessar la seva producció fa uns anys i, després d’un temps, l’Ajuntament va decidir apropiar-se-la. Durant els primers anys, el consistori no va trobar llogater. Sí ho va aconseguir finalment a mitjans de l’any passat. Pel lloguer d’aquesta nau, l’Ajuntament rep 60 mil euros anuals, una partida que destinarà aquest primer any del lloguer i de forma íntegra a nova inversió. El lloguer de l’antiga nau de Saurina suposa el 50% d’un total de 125 mil euros que el consistori de Sant Jaume de Llierca ha destinat a l’apartat d’inversions. Amb aquests diners, l’Ajuntament destina una bona part, 40 mil euros, a la primera fase de la redacció del nou Pla Urbanístic Municipal. Fins ara, les polítiques urbanístiques de Sant Jaume de Llierca es basaven en normes subsidiàries. Ara, i amb la nova inversió, l’Ajuntament podrà engegar el nou POUM. La resta del pressupost per a inversions serà destinat, en bona mesura, a la reforma dels vestidors del camp de futbol, que estarà enllestida abans d’acabar l’any, a més de la millora del parc infantil i l’adequació dels entorns del casal cívic del poble, seguint la normativa de seguretat vigent; i també, l’habilitació d’unes escales de comunicació entre l’escola i el camp de futbol.

Quant als impostos més importants, l’Ajuntament ha decidit no apujar-los, a excepció de la puja del 10% en l’Impost de Béns Immobles, que ve imposada des de l’Estat i no pel Govern local. Respecte de les taxes, s’han incrementat l’IPC corresponent al present exercici, tot i que de forma responsable tenint en compte el context econòmic actual. Sobre la taxa d’escombraries, el Consorci Sigma recomanava apujar-la un 6,70%. L’Ajuntament, tot i així, va estudiar-ho i va comprovar com pujant únicament el 3,20%, es podia cobrir el cost del servei, i ha decidit aplicar aquest increment més reduït. L’aigua també s’ha incrementat un 3,20% per responsabilitat, tot i que en aquest cas, no s’arriba a cobrir el cost del servei.

En conclusió, l’equip de Govern de Sant Jaume de Llierca, Junts per Sant Jaume, considera que aquests són uns pressupostos responsables i equilibrats, responent a la situació financera correcta que té actualment l’Ajuntament, que ha estat propiciada per la falta d’inversió dels últims anys amb l’anterior govern, fet que ha permès que el deute ara sigui mínim.