La Terra i Mart, en comparació

L'exposició 'Mart - Terra. Una anatomia comprada' es pot veure fins a mitjans d'abril a Olot

L'exposició 'Mart - Terra. Una anatomia comprada' es pot veure fins a mitjans d'abril a OlotLes últimes imatges de Mart mostren torrenteres que només poden haver estat produïdes per un fluid. La presència ocasional d’aigua en la superfície del Planeta reanima les hipòtesis sobre l’existència de vida microscòpica. Les últimes descobertes fetes sobre el planeta vermell mostren com n’és de semblant aquest planeta a la Terra, i com n’era de semblant segurament fa milers d’anys. L’Obra Social “la Caixa” ha presentat a la sala oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa, a l’Hospici d’Olot, l’exposició ‘Mart – Terra. Una anatomia comparada’. Es pot visitar fins el 15 d’abril.

La didàctica exposició Mart-Terra, una anatomia comparada, de l’Obra Social la Caixa, mostra d’una forma senzilla la comparativa entre el nostre món i el planeta roig. Els darrers anys la NASA i l’Agència Espacial Europea han tingut al planeta Mart com a objectiu preferent. Diverses missions han aconseguit imatges espectaculars, algunes des de la pròpia superfície, i gràcies a elles es pot conèixer millor el nostre veí al Sistema Solar. Aquestes imatges ens mostren un planeta rocós i desèrtic, però també insinuen que en el passat Mart va ser molt similar a la Terra amb aigua fluint per la seva superfície. Fins a quin punt ambdós planetes són semblants o diferents? I com ha pogut influir això en la seva evolució? Per respondre aquestes preguntes, a l’exposició es comparen els dos planetes pel que fa a fenòmens geològics -com ara el vulcanisme, la formació de roques, l’erosió o la sedimentació- i a fenòmens meteorològics i hidrològics –com ara el vent o la presència d’aigua i de gel.

A través de peces reals, maquetes a escala i fotografies impactants, aquesta exposició organitzada per l’Obra Social “la Caixa” amb la col·laboració de l’Institut de Cultura Ciutat d’Olot, permetrà conèixer Mart i comparar-lo amb el seu company a l’espai: la Terra. L’exposició es podrà veure a la Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa, a l’Hospici d’Olot fins al 15 d’abril.

 

x