Acaba la rehabilitació del sepulcre de Palera de Beuda

La rehabilitació del Sant Sepulcre de Palera de Beuda arriba a la seva fi. Després d’un any d’obres, que han costat més d’un milió d’euros, els encarregats de l’actuació van entregar divendres passat les claus del monestir a la fundació propietària del recinte religiós, com a senyal simbòlic de l’acabament de la transformació de l’antic edifici. Ara se’n vol potenciar el seu atractiu turístic.

La indulgència, en el món cristià, representa el perdó dels pecats, després de la confessió i la realització d’una gesta tipificada. Una d’aquestes gestes és la peregrinació a llocs sants, com la ciutat de Jerusalem. A l’estat espanyol, el lloc de pelegrinatge més conegut és la catedral de Santiago de Compostela. Però també es podien aconseguir indulgències a l’Alta Garrotxa: al monestir del Sant Sepulcre de Palera. Data del segle X, i aquí es va fundar un priorat benedictí al segle XII. Ara s’ha fet la rehabilitació de l’edifici, i després d’un any d’obres i més d’un milió d’euros d’inversió, la fundació propietària formada per l’Ajuntament de Beuda, el Bisbat de Girona i l’Ordre de Cavallers del Sant Sepulcre poden tornar a utilitzar-lo com a espai polivalent. Josep Serra, l’alcalde del municipi, destaca la importància d’aquest enclavament. La rehabilitació, però, no està del tot acabada. La fundació ha de pensar ara sobre el tipus d’ús que ha de tenir el Sant Sepulcre. El consistori vol vincular Palera dins l’oferta turística que ofereix el municipi veí de Besalú. La reforma del Sant Sepulcre de Palera de Beuda ha consistit a condicionar les antigues sales com a espai polivalents, un menjador, una cuina i un habitatge pels masovers. El pressupost l’han aportat l’Ajuntament del municipi, la diputació de Girona i la Generalitat.

 

 

 

 

x